Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2010

O OTE, η «φωτοβολίδα» των 100 εκ. και οι Γερμανοί

O OTE, η «φωτοβολίδα» των 100 εκ. και οι Γερμανοί
Έκπληξη προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδου ότι ο ΟΤΕ οφείλει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το… 2006!

Ίσως μάλιστα και αυτός να ήταν ένας ακόμη λόγος -πέρα από το γενικότερο πτωτικό κλίμα της συνεδρίασης- που υποχρέωσε τη μετοχή του Οργανισμού να κλείσει με απώλειες 4,61%.

Κύκλοι της αγοράς, βέβαια, επισημαίνουν ότι είναι πολύ πιθανό ο υπουργός να έχει δίκιο και οι εκθέσεις των δημόσιων αρχών επί Γιώργου Αλογοσκούφη (ό,τι έπιασε αυτός ο άνθρωπος στάχτη έγινε…) να ήταν ιδιαίτερα επωφελείς για τον ΟΤΕ και λεόντειες για το ΙΚΑ.

Ωστόσο, επισημαίνουν πρώτον ότι το ελληνικό δημόσιο (Γενικό Λογιστήριο) έχει διαβεβαιώσει εγγράφως πως ο ΟΤΕ δεν οφείλει τίποτε, δεύτερον ότι το κράτος έχει συνέχεια και τρίτον ότι οι νόμοι τηρούνται.

Εκτιμούν μάλιστα ότι το όλο θέμα δεν θα πάρει ευρύτερες διαστάσεις, αλλά απλώς θα αποτελέσει «πολιτική φωτοβολίδα» που θα σταματήσει μετά την επικείμενη αποχώρηση του «γαλάζιου» Παναγή Βουρλούμη από το πηδάλιο του Οργανισμού.

Υ.Γ.: Οι Γερμανοί, βέβαια, μάλλον δεν ευχαριστήθηκαν από την όλη εξέλιξη, καθώς μαθαίνουν μέρα με τη μέρα πώς γίνονται οι business και πώς λειτουργούν τα πράγματα στο Ελλάντα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v