Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2010

Ο Λαυρεντιάδης, οι… καθηγητές και η Proton

Ο Λαυρεντιάδης, οι… καθηγητές και η Proton
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι όλη η αγορά ασχολείται τελευταία με τις κινήσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Λίγο οι απανωτές κινήσεις στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης μέσω του… όμορου ομίλου Κυριακίδη, λίγο η αγορά της Proton Bank σε τιμή πολύ υψηλότερη από την τρέχουσα αξία της στο Χ.Α., λίγο η γιορταστική ραστώνη των ημερών, κι όλοι για τον «Λαυρέντη» μιλάνε.

Το ίδιο συνέβη χθες και με τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, καθώς αρκετές «κακές γλώσσες»… κόλλησαν στο γεγονός ότι περιλαμβάνει ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη δύο συμβούλους της υπουργού Οικονομίας κ. Κατσέλη κι άρχισαν τις… σπόντες..

Ο λόγος για τον κ. Μάκη Σαπουντζόγλου (παλαιότερα ηγετικό στέλεχος της Ιονικής Τράπεζας) αλλά και για τον κ. Παναγιώτη Αλεξάκη (ως γνωστόν είναι και πρώην πρόεδρος του Χ.Α.), ο οποίος λίαν προσφάτως παραιτήθηκε από τη διοικητική θέση του στον Νηρέα, για να αναλάβει σύμβουλος της υπουργού.

Ωστόσο, οι πιο καλοπροαίρετοι επισημαίνουν ότι άλλο κοινό σημείο τους είναι πως προέρχονται και οι δύο από τον ακαδημαϊκό χώρο (καθηγητές γαρ) και βεβαίως έχουν άριστη γνώση των χρηματοοικονομικών.

Προς επίρρωσιν της ανωτέρω διαπίστωσης, μαθαίνουμε ότι προσφάτως υπήρξε συνάντηση, μεγάλης μάλιστα διάρκειας, μεταξύ του κ. Λαυρεντιάδη και του νυν προέδρου της Τράπεζας Αττικής κ. Τρύφωνα Κολλίντζα.

Καθηγητής βεβαίως και ο κ. Κολλίντζας (και μάλιστα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ακριβώς όπως και ο κ. Σαπουντζόγλου), ο οποίος όμως, σε αντίθεση με τους δύο προαναφερθέντες, φέρεται να βολιδοσκοπήθηκε για εντελώς… εκτελεστική θέση, εφόσον δεν συνεχιστεί από τη νέα κυβέρνηση η θητεία του στην Τράπεζα Αττικής.

Θα κάνει καθηγητική… τριπλέτα η Proton;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v