Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2010

Το real estate και οι «κολλημένες» επενδύσεις

Το real estate και οι «κολλημένες» επενδύσεις
Αδικαιολόγητα «κολλημένα», παρά την ανάγκη για επενδύσεις που θα προσφέρουν άμεση τόνωση στην οικονομία και στην απασχόληση, παραμένουν αρκετά σημαντικά real estate projects, αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ.

Έργα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, αλλά βρίσκονται ακόμη μπλεγμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στις περιβαλλοντικές «ευαισθησίες» πολιτών και οικολογικών οργανώσεων.

Τρεις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις (Γυμναστήριο Γαλατσίου, Κανόε Καγιάκ στο Ελληνικό, Κέντρο Ιστιοπλοΐας στον Άγιο Κοσμά) που έπειτα από διεθνή διαγωνισμό παραδόθηκαν το 2007 προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες, η έκταση του πρώην εργοστασίου ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά, το ακίνητο Καμπά στην Κάντζα, το οικόπεδο στον Βοτανικό πλάι στο ακίνητο όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού και η μεγάλη έκταση στο ακρωτήρι Κάβο Σίδερο στη Σητεία Κρήτης περιμένουν ουσιαστικά το πράσινο φως από την Πολιτεία για να αξιοποιηθούν, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας και δημιουργώντας κινητικότητα στην αδρανοποιημένη εδώ και μήνες οικονομική ζωή της χώρας.

Παρά τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης πως μέσα σε 100 ημέρες θα καταφέρει να αναθερμάνει την οικονομία, προφανώς μέσω και της υλοποίησης μεγάλων επενδύσεων, εντούτοις τίποτε ουσιαστικό δεν έχει γίνει.

Οι ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι έχουν επιδείξει απίστευτη υπομονή - ανοχή και παράλληλα έχουν διαθέσει σημαντικά κεφάλαια για να... διατηρήσουν ζωντανά τα σχέδιά τους, απαιτούν να ληφθούν αποφάσεις εδώ και τώρα: είτε η Πολιτεία να δώσει οριστική έγκριση για την υλοποίηση των έργων είτε να ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιτρέψει την πραγματοποίησή τους, αποδεσμεύοντας τους ενδιαφερομένους.

Η τακτική της «μη λύσης» δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, ειδικά υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v