Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2004

ΕΧΑΕ: Πληροφορίες για αναβολή της συνέλευσης

Πληροφορίες για ενδεχόμενο αναβολής της τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΧΑΕ, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, έφτασαν χθες ”στ’ αυτιά” της στήλης.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρέπει να αναζητήσετε τη… γυναίκα, αλλά τον κ. Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος μέσω των οξύτατων δηλώσεών του (κατόπιν της γνωστής δήλωσης επανήλθε χθες με συνέντευξη στα ”Τα Νέα” και υποχρέωσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τοποθετηθεί) έχει πιέσει πολιτικά ”όσο δεν παίρνει” την κυβέρνηση, να προχωρήσει άμεσα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του Χ.Α.

Έως και χθες το βράδυ είναι δεδομένο ότι οι επαφές της κυβέρνησης με τις τράπεζες (ιδιωτικές και κρατικές που έχουν τυπικά την πλειοψηφία της ΕΧΑΕ) δεν είχαν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο όνομα. Κι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Από την άλλη πλευρά, ουδείς γνωρίζει μετά βεβαιότητος ποια είναι η άποψη των (ιδιωτικών) τραπεζών για την περίπτωση μιας αναβολής συνέλευσης, ούτε βεβαίως αν θα δεχτούν άνευ αντιδράσεως την πίεση που εκ των πραγμάτων υφίστανται.

Το ερώτημα είναι αν πράγματι χρειάζεται να αναβληθεί η συνέλευση προκειμένου να αλλάξει η ηγεσία ή αν αυτό θα μπορούσε να γίνει, άνευ συνελεύσεως, σε δεύτερο χρόνο και να επικυρωθεί από μία έκτακτη γενική συνέλευση.

Εκτός αν ο κ. Μιλτιάδης… αξιώνει να γίνει η αλλαγή πριν από το τέλος Ιουνίου!

Περιττό βεβαίως να ειπωθεί ότι οι ξένοι θεσμικοί δεν πρόκειται να ευχαριστηθούν ιδιαίτερα από τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν χώρα οι εξελίξεις στην εισηγμένη (ας μην το ξεχνάμε) εταιρία που ελέγχει το ελληνικό χρηματιστήριο.

Και τούτο γιατί τα όσα συμβαίνουν καθιστούν πλέον σαφές ότι η διαδικασία της διαδοχής λαμβάνει χώρα υπό ασφυκτική πολιτική πίεση (η οποία μάλιστα δεν προέρχεται από την κυβέρνηση ή έστω την αντιπολίτευση αλλά από... ”βαρόνο” της κυβερνητικής παράταξης!).

Στο μεταξύ βεβαίως υπάρχουν τουλάχιστον τρία (ήδη δημοσιοποιημένα) ονόματα ”υποψηφίων”, τα οποία ”παίζουν”, άλλο λιγότερο κι άλλο περισσότερο. Πλην όμως, ουδείς φαίνεται να συγκεντρώνει ευρύ consensus αποδοχής.

Οπότε δεν πρέπει να αποκλείονται και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής…

Διότι ποιος θα τολμούσε να εξηγήσει στον κ. Εβερτ ότι θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση στην... εξιχνίαση του χρηματιστηριακού εγκλήματος, λόγω της έλλειψης κατάλληλου υποψηφίου για το Χ.Α.;

Γίνονται αυτά τα πράγματα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v