Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 25 2004

PROFILE: Αγορά ιδίων μετοχών σε τιμή... ευκαιρίας

Στην Profile, για παράδειγμα, οι πληροφορίες του ”Χαμαιλέοντα” λένε ότι είναι θέμα -ελάχιστου- χρόνου η σύγκληση έκτακτης συνέλευσης για να αποφασιστεί η αγορά ιδίων μετοχών, σε ποσοστό έως και 10% του μετοχικού κεφαλαίου.

Κι αυτό καθώς η μετοχή χάνει ήδη, με βάση το χθεσινό κλείσιμο, το 50% της αξίας που είχε στην τιμή της δημόσιας εγγραφής (κλείσιμο χθες 1,59 ευρώ έναντι τιμής εισαγωγής 3,2 ευρώ).

Και γιατί όχι;

Με βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από την εταιρία πληροφορικής, στην τρέχουσα τιμή το Ρ/Ε ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ για τη χρήση του 2003 είναι μόλις… 8, με βάση τις προβλέψεις για την τρέχουσα χρήση κατεβαίνει στο… 7, ο δανεισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ενώ το Ρ/ΒV είναι στη… μονάδα.

Αυτό σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας είναι πλέον ίση με τα ίδια κεφάλαιάα της, κι αυτό όταν είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος των κεφαλαίων αυτών (περίπου 40% με έναν πρόχειρο υπολογισμό) είναι σε…μετρητά στο ταμείο της, αφού δεν έχουν περάσει παρά κάποιοι μήνες από τότε που έγινε η αύξηση κεφαλαίου για την εισαγωγή της!

ΥΓ.1: Αντίστοιχη κίνηση έχει ήδη ανακοινώσει η Revoil και αναμένεται… συνέχεια, καθώς οι μετοχές ”φτηναίνουν”.

ΥΓ.2: Να δούμε τώρα μήπως... ξυπνήσει και κάνει τίποτα εκείνη η Κλουκίνας - Λάππας, η διοίκηση της οποίας με μεγάλη… ψυχραιμία βλέπει ως τώρα τη μετοχή να καταρρέει!

Συνοπτικά αναφέρουμε τις απώλειες της συγκεκριμένης μετοχής σε ποσοστό πάνω από 50%, σε σχέση με την τιμή εισαγωγής και το νέο χαμηλό που κατέγραψε χθες.

Όλοι οι υπόλοιποι κάτι προσπαθούν, κάνουν παρουσιάσεις στο ΣΜΕΧΑ και όπου αλλού... προλαβαίνουν, δίνουν δωρεάν μετοχές, γενικώς το παλεύουνε το πράγμα...

Κρίμα το καλό τρίμηνο με λίγα λόγια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v