Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2010

OTE: Σενάριο για γερμανική δημόσια πρόταση…

OTE: Σενάριο για γερμανική δημόσια πρόταση…
Μπορεί οι αναλυτές της Nomura να είχαν προβλέψει το αδύναμο τέταρτο τρίμηνο του ΟΤΕ, ωστόσο θεωρούν ότι το 2010 θα αποτελέσει χρονιά αναστροφής για την πορεία του Οργανισμού.

Μεταξύ άλλων, ο ξένος οίκος αναφέρει τη νέα μείωση των εξόδων που θα μπορούσε να φτάσει στα 75 εκατ. ευρώ, τη διεύρυνση των μεριδίων αγοράς της Cosmote σε Ελλάδα και Ρουμανία, την προβλεπόμενη λήξη της επίπτωσης στα αποτελέσματα από τον περυσινό πόλεμο τιμών στην προπληρωμένη κινητή τηλεφωνία κ.λπ.

Η Nomura βέβαια θέτει και το θέμα της πιθανότητας οι Γερμανοί της Deutsche Telekom να προσπαθήσουν να αποκτήσουν τις μετοχές μειοψηφίας, όχι μόνο αγοράζοντας μετοχές από το ταμπλό.

"Με δεδομένη την κυβερνητική πρόθεση να αντλήσει 2,5 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις μέσα στο 2010, θεωρούμε πιθανόν ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει το δικαίωμα πώλησης ενός επιπλέον 10%, σε τιμή ανώτερη κατά 20% από τον σταθμικό μέσο όρο των τελευταίων 20 συνεδριάσεων.

Η άσκηση του δικαιώματος αυτού θα μειώσει το ποσοστό του Δημοσίου στο 10% και θα ανεβάσει το ποσοστό της Deutsche Telekom στο 40%".

"Κατά την άποψή μας", προσθέτει η Nomura, "αυτή η εξέλιξη αυξάνει την πιθανότητα να προχωρήσουν οι Γερμανοί σε μια ευκαιριακή δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο ποσοστό μειοψηφίας, ενδεχομένως με premium προκειμένου το deal να γίνει"...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v