Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 19 2010

Πώς η MS προανήγγειλε την προσφυγή στο μηχανισμό

Πώς η MS προανήγγειλε την προσφυγή στο μηχανισμό
Μία ημέρα πριν η κυβέρνηση στείλει επιστολή έναρξης των διαδικασιών αποσαφήνισης των όρων του μηχανισμού στήριξης η Morgan Stanley το είχε προαναγγείλει.

Σε έκθεσή της, με ημερομηνία 14 Απριλίου, το τμήμα ανάλυσης της αμερικανικής τράπεζας σημείωνε ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς την προσφυγή στον μηχανισμό.

Όλα αυτά ενώ είχε ήδη διαρρεύσει και δημοσιευτεί ότι η Morgan Stanley μαζί με την BofA θα ήταν οι διοργανωτές των παρουσιάσεων στις ΗΠΑ και επομένως και της δολαριακής έκδοσης.

Θα ήταν αν μη τι άλλο παράλογο ο ανάδοχος της έκδοσης να λέει στους πελάτες του, στους οποίους θα προσπαθούσε να πουλήσει ελληνικά ομόλογα με νόμισμα σε δολάριο, ότι «εάν δεν προχωρούσε ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας από Ε.Ε. - ΔΝΤ και εάν η ΕΚΤ επέμενε στον αρχικό της σχεδιασμό για σύσφιγξη των κανόνων για τα εχέγγυα, οι συνέπειες τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρο το χρηματοοικονομικό σύστημα της ευρωζώνης θα ήταν ολέθριες!».

Ουσιαστικά, μία ημέρα πριν από την επιστολή Παπακωνσταντίνου η Morgan Stanley εμμέσως πλην σαφώς με την έκθεσή της πιστοποιούσε την εγκατάλειψη του σχεδίου δολαριακής έκδοσης και επομένως την άμεση προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης.

Όσοι διάβασαν πίσω από τις γραμμές είχαν τακτικό πλεονέκτημα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v