Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 23 2010

Προς κ. Α. Σαμαρά… ενταύθα (μέρες που 'ναι)

Προς κ. Α. Σαμαρά… ενταύθα (μέρες που ναι)
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η στήλη διάβασε με προσοχή τη δήλωσή σας για την απόφαση της κυβέρνησης να υποβάλει αίτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης. Καθόλου δεν θα διαφωνήσουμε με την άποψή σας περί των λόγων για τους οποίους δεν ανταποκρίθηκαν οι αγορές στους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Φοβούμεθα όμως ότι η αναφορά σας σε «άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής», που έχει προτείνει η Ν.Δ., μας καταλαμβάνει ελαφρώς εξαπίνης, καθότι δεν έχουμε αντιληφθεί την ύπαρξη αυτού του λεπτομερούς (υποθέτουμε) και στοιχειοθετημένου (θέλουμε να πιστεύουμε) «μίγματος», όπως επίσης αγνοούμε και τους οικονομικούς εγκεφάλους που το εκπόνησαν.

Ακόμη δε περισσότερο μας παραξενεύει το γεγονός ότι ο φερόμενος ως «άτυπος» οικονομικός σας σύμβουλος κ. Θ. Βάρδας αρθρογραφεί επωνύμως υπέρ της προσφυγής στο ΔΝΤ, την ώρα όπου εσείς δηλώνετε ότι «συνέβη αυτό που δεν έπρεπε».

Το χειρότερο όμως είναι πως -παρότι διατελέσατε και υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης- η αυτοκριτική την οποία ασκείτε στο κόμμα σας, για την τραγική κατάληξη της χώρας, περιορίζεται στη φράση ότι οι πολιτικές του «πράγματι δεν ΘΕΡΑΠΕΥΣΑΝ (σ.σ. τα κεφαλαία δικά μας) την κρίση του ελλείμματος».

κ. Πρόεδρε,

Είναι προφανές ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας της, με βαριές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Θα πρέπει συνεπώς να γνωρίζετε ότι για τον μέσο Έλληνα πολίτη, ακόμη και τον πιστό οπαδό της παράταξής σας, η εκτίμηση πως η απελθούσα κυβέρνηση της Ν.Δ. απλώς… «δεν θεράπευσε» την κρίση του ελλείμματος αποτελεί κατ' ουσία προσβολή της νοημοσύνης του.

κ. Πρόεδρε,

Με τέτοιου είδους δηλώσεις, σε κρίσιμες ώρες, δίνετε την αίσθηση ότι κι εσείς είστε «μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης». Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι ρεαλιστικές λύσεις, ει δυνατόν με τη συναίνεση ευρύτερου πολιτικού φάσματος, και όχι εύκολες αντιπολιτευτικές κορόνες, που δεν συγκινούν πλέον παρά μόνον θαμώνες των πάλαι ποτέ κομματικών καφενείων.

Με εκτίμηση

Ο Χαμαιλέων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v