Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 3 2010

Γιατί αποχωρεί η Fashion Box από το Χ.Α.

Γιατί αποχωρεί η Fashion Box από το Χ.Α.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το ταχύτερο deal εξαγοράς «οχήματος», καθώς η συμφωνία έκλεισε μέσα σε λίγες, μόνο, ημέρες.

To 78,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Fashion Box Hellas περνά στα χέρια της Lamda Ρartners του κ. Λαυρεντιάδη, ενώ ο κλάδος ένδυσης αποσχίζεται και επαναπωλείται στους νυν μετόχους της εταιρίας.

Τι όμως έκανε τόσο εύκολο και επομένως τόσο γρήγορο το deal;

Οι εξελίξεις στα κεντρικά του μητρικού ομίλου Fashion Box στην Ιταλία από τη μια πλευρά αλλά και η πρόθεση της ελληνικής θυγατρικής να αποχαιρετήσει το Χ.Α. από την άλλη.

Τον Δεκέμβριο του 2009 η οικογένεια Guziol που ήλεγχε τον όμιλο προχώρησε σε συμφωνία πώλησης ποσοστού 60% του ομίλου στο γκρουπ Equibox.

Το εν λόγω σχήμα ελέγχεται από παλιό συνεργάτη της οικογένειας Guziol -ο οποίος είχε και ρόλο κατασκευαστή υποδημάτων για τη φίρμα- και από Γερμανό επιχειρηματία, ο οποίος είχε αναλάβει την ανάπτυξη της φίρμας στη γερμανική αγορά.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ουσιαστικά προχωρήσει αλλά δεν έχει τυπικά ολοκληρωθεί.

Σημειώστε εδώ ότι η μητρική Fashion Box δεν είναι εισηγμένη και ότι το ελληνικό παράρτημά της, η μικτή θυγατρική Fashion Box Hellas (51% Ιταλοί - 49% η οικογένεια Τσουβελεκάκη) αποτελεί το μοναδικό εισηγμένο μέλος του γκρουπ.

Και όπως φαίνεται ο νέος μέτοχος θέλει να έχει την ευχέρεια η μητρική να κατέχει το 100% των θυγατρικών, ώστε να τρέξουν απρόσκοπτα διαδικασίες αναδιάρθρωσης.

Εξ ου και υπήρχε πρόθεση να βγει η Fashion Box από το Χ.Α. Η παραμονή της άλλωστε στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν πρόσφερε τίποτε ιδιαίτερο στην εταιρία και στον όμιλο.

Το ενδιαφέρον Λαυρεντιάδη ήρθε την πλέον κατάλληλη στιγμή για τους μετόχους της Fashion Box.

Εξ ου και το deal έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Άμα ψάχνεις βρίσκεις τελικά. Και όχημα και… πανωπροίκι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v