Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2010

Plias: «Τα ίδια Παντελάκη μου…»

Plias: «Τα ίδια Παντελάκη μου…»
Reverse split και αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών προτίθεται να φέρει προς συζήτηση στην επικείμενη γενική συνέλευση της Plias της 10ης Ιουνίου το νέο διοικητικό (και ιδιοκτησιακό) σχήμα της εισηγμένης.

Μόνο που reverse split έγινε μόλις πριν από λίγους μήνες, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση της 31ης/12/2009 είχε ψηφίσει τη μετατροπή 1 παλαιάς σε 0,2485 νέα μετοχή (περίπου 1 νέα για κάθε 4 παλαιές).

Άλλο αν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο τίτλος υποχώρησε και πάλι κάτω από το επίπεδο των 30 λεπτών.

Επίσης, δεν έχει περάσει πολύς χρόνος και από τότε που η Plias είχε προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Συγκεκριμένα, πριν από ενάμιση περίπου έτος (Δεκέμβριος 2008) η εισηγμένη είχε αντλήσει 36 εκατ. ευρώ, έκδοση στην οποία είχαν συμμετάσχει οι τράπεζες (10 εκατ. ευρώ, μέσω κεφαλαιοποίησης δανείων), η οικογένεια Δαυίδ (μετρητά), ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γεώργιος Γκάτζαρος (4 εκατ. ευρώ, συνεισφέροντας το ποσοστό που κατείχε στη θυγατρική Gageo) και κάποιοι μέτοχοι μειοψηφίας.

Η επικείμενη λοιπόν γενική συνέλευση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς η νέα διοίκηση θα κληθεί για πρώτη φορά «να ανοίξει τα χαρτιά της», ενώ ίσως μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη στάση που θα κρατήσουν οι τράπεζες-μέτοχοι στην όλη υπόθεση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v