Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2010

Οι μειώσεις στα φάρμακα και ο λαγός…Novo Nordisk

Οι μειώσεις στα φάρμακα και ο λαγός…Novo Nordisk
Τον ρόλο του λαγού στον πόλεμο… εντυπώσεων που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην αγορά φαρμάκων αποφάσισε να παίξει η Novo Nordisk.

Η φαρμακευτική εταιρία η οποία είναι μικρομεσαία, κατά τις δηλώσεις της διοίκησής της, ελέγχει επί της ουσίας τη φαρμακευτική αγορά της ινσουλίνης, αφού το μερίδιό της ανέρχεται στο 50%. Μερίδιο ικανό να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς όχι μόνο στη συγκεκριμένη αγορά αλλά και στο επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο φαίνεται να χάνει… τον πόλεμο των εντυπώσεων.

Μπορεί οι προθέσεις του ΥΠΟΙΑΝ για οριζόντιες μειώσεις τιμών να έγιναν αποδεκτές με ανακούφιση από τους ασφαλισμένους, εντούτοις το ενδεχόμενο ελλείψεων στην αγορά προκαλεί ανασφάλεια, ενώ εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Την κίνηση άλλωστε της Novo Nordisk, που πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως Δούρειο Ίππο, ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες… μικρομεσαίες φαρμακοβιομηχανίες στην προσπάθειά τους να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση.

Μικρή λεπτομέρεια βέβαια ότι στη μέση αυτής της διαμάχης βρίσκονται οι ασθενείς οι οποίοι καλώς ή κακώς -δυστυχώς κακώς- δεν έχουν και πολλά περιθώρια ελιγμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v