Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2010

ΟΤΕ Ι: "Ταβανόπροκες" για την κυβέρνηση!

ΟΤΕ Ι: Ταβανόπροκες για την κυβέρνηση!
Το να αναθεωρήσει την απόφασή του ο ΟΤΕ σχετικά με το μέρισμα που θα διανεμηθεί για τη χρήση του 2009 (από τα 50 στα 19 λεπτά του ευρώ) δεν εκπλήσσει κανέναν. Άλλωστε, ούτε το περιβάλλον ευνοεί τη διανομή υψηλών μερισμάτων, ενώ και η κατάσταση στην αγορά των τηλεπικοινωνιών «βαραίνει» μέρα με την ημέρα.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση -παρά το γεγονός ότι οι εξηγήσεις κάθε άλλο παρά στερούνται λογικής- είναι ο τόνος της γραφής στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Τόνος που δεν συνηθίζεται σε εταιρίες στις οποίες τουλάχιστον το Δημόσιο έχει σημαντική μετοχική θέση.

Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι η ανακοίνωση μιλά περί «προβλημάτων χρηματοδότησης της χώρας», ή «επακόλουθη αβεβαιότητα σχετικά με τις μακροοικονομικές εξελίξεις».

Αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν βρίσκονται… στην καλύτερη περίοδό τους. Πέρα από τα μόνιμα παράπονα του ΟΤΕ για την ΕΕΕΤ, έχουμε το μπλοκάρισμα των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, την ομοβροντία (έκτακτων και μη) φόρων κ.λπ.

Αφήστε που οι Γερμανοί ενδεχομένως να τσαντίστηκαν επειδή στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης -επί του παρόντος τουλάχιστον- δεν περιλαμβάνεται και το 10% του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v