Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 9 2010

Γ. Μπατατούδης: Άλλος για τα «αποδυτήρια»!

Γ. Μπατατούδης: Άλλος για τα «αποδυτήρια»!
Τα media, αναφερόμενα χθες στη σύλληψη του Γ. Μπατατούδη, τον ανέφεραν ως πρώην μεγαλομέτοχο και πρόεδρο του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών της χρηματιστηριακής φούσκας του 1999, όταν μάλιστα ήταν βασικός μέτοχος σε τρεις εισηγμένες εταιρίες (Εργάς, Intersat, Νηματεμπορική), πέρασε στα ψιλά…

Ούτε το γεγονός, επίσης, ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με την τότε κυβέρνηση σχολιάστηκε ιδιαίτερα.

Η ουσία είναι ότι, άσχετα με την αποτελεσματικότητα της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, η αγορά φαίνεται να έχει τους δικούς της κανόνες, που αν και αργοί, είναι αδυσώπητοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι σχεδόν οι πρωταγωνιστές της χρηματιστηριακής φούσκας της περιόδου 1999 - 2000 είναι στην καλύτερη περίπτωση παροπλισμένοι.

Ο Θωμάς Λαναράς έχει χάσει όλες τις εισηγμένες που είχε και ο μόνος λόγος για τον οποίο απασχόλησε την επικαιρότητα είναι ότι έπαθε ρωγμή το μακρύ του κότερο.

Ο Παύλος Ψωμιάδης είδε όλες τις εταιρίες του να κλείνουν και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Ο Φίλιππος Βρυώνης είχε τρεις εταιρίες εισηγμένες στη Σοφοκλέους (ΓΕΝΕΡ, Alma-Ατέρμων, Εμπορικός Δεσμός) και σήμερα δεν είναι διαπραγματεύσιμη καμία.

Ο Τασόγλου αναγκάστηκε ουσιαστικά να πουλήσει την εταιρία του και τώρα το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα παλεύει σκληρά με τον ανταγωνισμό και την κρίση.

Όσο για τον Β. Ζούλοβιτς (Μακεδονικά Κλωστήρια, ΚΟΡΦΙΛ κ.λπ.), αυτός «έφυγε» -χρηματιστηριακά- νωρίς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v