Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2010

ΧΑ: Τα κρίσιμα νούμερα και το consensus

ΧΑ: Τα κρίσιμα νούμερα και το consensus
Στο make or brake έφτασε -για δεύτερη φορά- τις τελευταίες ημέρες το Χ.Α. και, βάσει των τεχνικών ορίων, βγήκαν ήδη από χθες πωλήσεις από traders.

Οι Έλληνες, κυρίως, εκτιμούν ότι στην αντίσταση του εβδομαδιαίου ορίου (765 μονάδες) εξαντλούνται τα όρια της ανοδικής αντίδρασης.

Κόντρα στην παραπάνω κυρίαρχη αντίληψη, κάποιοι χρηματιστές και διαχειριστές εκτιμούν ότι το Χ.Α. θα διασπάσει ανοδικά τα κρίσιμα εβδομαδιαία νούμερα κινούμενο σε υψηλότερα επίπεδα.

Η χθεσινή συνεδρίαση παρέχει ενδείξεις για ανάλογες προσδοκίες.

Οι δείκτες άνοιξαν με ανοδικό χάσμα, έχασαν μέρος των αρχικών κερδών τους και επανήλθαν δριμύτεροι.

Με τον τζίρο να παραμένει πενιχρός, ένδειξη της συνεχιζόμενης απουσίας πωλητών.

Με το ευρώ να έχει καταγράψει ικανοποιητική άνοδο από τα πρόσφατα χαμηλά και τις ανησυχίες για τα προβλήματα της ευρωζώνης πρόσκαιρα να υποχωρούν, πωλήσεις από το εξωτερικό, σύμφωνα με τους ίδιους, προς το παρόν δεν βγαίνουν.

Κλειδί για το Χ.Α. θα είναι να εκδηλωθεί νέο κύμα αγορών με χαρακτήρα trading υπό τον φόβο ότι έρχεται δεύτερο ανοδικό κύμα.

Ταυτόχρονα, σε τίτλους όπως ο ΟΤΕ και δευτερευόντως σε κάποιες τράπεζες υπάρχουν μικρές αλλά σημαντικές αγορές από ξένους.

Ειδικά στον ΟΤΕ από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας υπάρχει μεγάλος ξένος αγοραστής.

Γιατί αγοράζει; Επειδή πιστεύει ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών η κυβέρνηση δεν μπορεί να πουλήσει. Η Deutsche Telekom επίσης δεν μπορεί να αγοράσει άμεσα.

Οι τιμές όμως είναι δελεαστικές για όποιον ξέρει ότι, είτε υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης είτε όχι, σε τόσο χαμηλά επίπεδα το Δημόσιο ούτε θα πουλήσει ούτε θα δώσει άδεια στους Γερμανούς για αγορά ποσοστού 10% από το ταμπλό.

Υ.Γ.: Θυμηθείτε τα ιταλικά χαρτοφυλάκια που αγόραζαν Μινωικές πριν από τη δημόσια πρόταση του ομίλου Γκριμάλντι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v