Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2010

Nutriart: Αναπάντητα ερωτήματα

Nutriart: Αναπάντητα ερωτήματα
Η απόφαση της διοίκησης της Nutriart να διακόψει τη λειτουργία της γραμμής παραγωγής της στη Θεσσαλονίκη και να την μεταφέρει στην Αθήνα, αποτελεί προφανώς μία ακόμη κίνηση της διοίκησής της προκειμένου να αναστραφεί η ζημιογόνος πορεία της εισηγμένης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διοίκηση της εταιρείας οφείλει μια σειρά εξηγήσεων για την πορεία της και τις προοπτικές της.

Για παράδειγμα, δεν έχει εξηγηθεί ποτέ, το πώς μια εταιρεία που δήλωνε υψηλά κέρδη επί προηγούμενης διοίκησης (Νίκου Κατσέλη), εδώ και κάποια χρόνια καταγράφει συνεχώς ζημιές.

Επίσης, δεν έχει επικοινωνηθεί και κάποιο χρονοδιάγραμμα προβλεπόμενης εξόδου από το ζημιογόνο τούνελ. Και αυτό, γιατί παρά τα δελτία τύπου που «ιδρώνουν» να βρουν κάποια σημάδια βελτίωσης, στο πρώτο φετινό τρίμηνο είδαμε τις πωλήσεις να μειώνονται και το EBIT να επιδεινώνεται, ακόμη και αν δεν συνεκτιμηθεί η έκτακτη λογιστική ζημιά από το ακίνητο της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, δεν είναι γνωστό ποιες είναι οι εξελίξεις γύρω από την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων της Nutriart.

Η διοίκηση της εισηγμένης το είχε αναδείξει ως σημαντικό θέμα για την εξασφάλιση του απαιτούμενου κεφαλαίου κίνησης στον απολογισμό της περυσινής χρήσης.

«Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανωτέρω ενέργεια, τότε ενδέχεται η εταιρεία να αντιμετωπίσει πρόβλημα επάρκειας κεφαλαίου κίνησης. Στην περίπτωση αυτή δε, η διοίκηση θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την ανεύρεση νέων πόρων χρηματοδότησης» αναφερόταν χαρακτηριστικά στα τέλη Μαρτίου.

Έκτοτε, το μόνο που ανακοινώθηκε επισήμως είναι ότι ο βασικός μέτοχος (μέσω της εταιρείας του Tinola Holdings) έδωσε δάνειο 10 εκατ. ευρώ στην εισηγμένη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v