Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2010

ΡΟΚΑΣ: Άνοιξε ο δρόμος για αγωγές μετόχων

ΡΟΚΑΣ: Άνοιξε ο δρόμος για αγωγές μετόχων
Μία ακόμη δικαίωση της στήλης και του euro2day.gr στην προσπάθεια στηλίτευσης των κακώς κειμένων στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και προστασίας των επενδυτών.

Όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέοντας, άνοιξε ο δρόμος για την κατάθεση μαζικών αγωγών κατά των Ισπανών του Ρόκα μετά την τελευταία δικαστική εξέλιξη στο σκάνδαλο Ρόκα.

Το 17ο τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών εξέδωσε την υπ' αριθμόν 1770/2010 απόφαση με την οποία απορρίπτει την προσφυγή της Iberdrola Renovables S.A. κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
 
Για όσους δεν ενθυμούνται, η απόφαση αφορούσε στην επιβολή προστίμου 300.000 ευρώ στην Iberdrola Renovables S.A."για την υπόθεση των swaps (ανταλλαγές μετοχών) στην (τότε) εισηγμένη ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ".

Ο ισπανικός όμιλος πριν προχωρήσει σε δημόσια πρόταση απέκτησε έμμεσα μέσω σύναψης συμφωνιών (swaps) με πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού -όπως έδειξαν οι έρευνες της Κεφαλαιαγοράς- ποσοστό άνω του 3% στην ελληνική εισηγμένη, κάτι το οποίο αντίκειται στη σχετική νομοθεσία.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου βαίνει προς καθαρογραφή και εκεί γύρω στα τέλη Ιουλίου θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το σκεπτικό των δικαστών... 

Μαθαίνουμε, όμως, ότι η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την κατάθεση μαζικών αγωγών (οι πρώτες έχουν ήδη κατατεθεί) από πλευράς θεσμικών και 41 ιδιωτών επενδυτών που άσκησαν παρέμβαση υπέρ της Κεφαλαιαγοράς στην εκδίκαση της υπόθεσης. 


Υ.Γ. Για την ιστορία παραθέτουμε μερικά από τα κείμενα του euro2day που δυστυχώς μόνο του καυτηρίασε και ανέδειξε αυτήν τη σκανδαλώδη υπόθεση:

Υπόθεση ΡΟΚΑΣ: Πώς στήθηκε το μεγάλο "κόλπο"
Νέα τροπή στο σκάνδαλο της Ρόκας
Η Ρόκας, η απουσία θεσμικών και το κάλλιο πέντε…
ΡΟΚΑΣ: Στα χέρια των θεσμικών η "τιμωρία"
Ρόκας: Στους μετόχους μειοψηφίας το... μπαλάκι
Ρόκας: Σκάνδαλο με τη Δημ. Πρόταση από Iberdrola

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v