Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2010

Σφηνάκια για επιτόκια, Axon, Μουζάκη και Ατέρμων

Σφηνάκια για επιτόκια, Axon, Μουζάκη και Ατέρμων
Επιτόκια: Μέση απόδοση ομολόγου 8,3% στη δεκαετία!

Τι αποδόσεις τελικά προσφέρουν οι τράπεζες;

Για ένα ποσό γύρω στις 100 - 200 χιλιάδες ευρώ για δέσμευση 12 μηνών, μπορείτε να βρείτε επιτόκια που δεν υπερβαίνουν το 2,8%, σε κάποιες περιπτώσεις κυμαίνονται γύρω στο 3,7%, σε κάποιες άλλες ξεπερνούν ελαφρά το 4%, ενώ δεν αποκλείεται να βρείτε ενίοτε και κάπως υψηλότερα επιτόκια.

Για τα ίδια ποσά, σε επίπεδο εξαμήνου, τα προσφερόμενα επιτόκια καταθέσεων είναι υψηλότερα.

Τι γίνεται όμως σε περισσότερο μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις;

Ενδεικτικά αναφέρουμε το «ομόλογο Lower Tier II σταθερού επιτοκίου» που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα μέχρι και σήμερα (ενδέχεται μάλιστα λόγω της μεγάλης ζήτησης το προϊόν να καλυφθεί και να αποσυρθεί πριν από το μεσημέρι).

Πρώτον, το συγκεκριμένο ομόλογο είναι διάρκειας δέκα ετών, ενώ η Εθνική μπορεί να προχωρήσει σε ανάκλησή του κατά τη λήξη της πενταετίας.

Για τα πρώτα 5 χρόνια το ετήσιο επιτόκιο είναι 7% και, σε περίπτωση που δεν ανακληθεί, το επιτόκιο της δεύτερης πενταετίας ανεβαίνει στο 9,5%!

Ελάχιστα απαιτούμενο ποσό επένδυσης τα 50.000 ευρώ, με το ποσό να είναι εγγυημένο στη λήξη από την Εθνική Τράπεζα.


ΜΟΥΖΚ: Πέρασαν τέσσερα χρόνια!

Τέσσερα χρόνια κλείνουν τον προσεχή Σεπτέμβρη από τον θάνατο του Ελευθέριου Μουζάκη, ιδρυτή και βασικού μετόχου της εισηγμένης εταιρίας.

Η απώλεια του «φυσικού ηγέτη», η οικονομική κρίση και η δυσμενέστατη συγκυρία στον κλάδο δεν κατάφεραν να... βουλιάξουν τον όμιλο, που εξακολουθεί να μένει όρθιος, όταν τόσες και τόσες άλλες εταιρίες διαφόρων κλάδων «πέφτουν» η μία πίσω από την άλλη…

Ο Ελευθέριος Μουζάκης -ο αποκαλούμενος και «Πατριάρχης» της κλωστοϋφαντουργίας- ήταν από τους πρωτεργάτες των εξαγωγών της ελληνικής βιομηχανίας, ενώ έδινε το παράδειγμα της τήρησης των νόμων, καθώς για σειρά ετών συγκαταλεγόταν στους υψηλότερα φορολογούμενους Έλληνες.

Υ.Γ.: Κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρία διαψεύδουν την ύπαρξη συζητήσεων για πώληση ακινήτου της. «Δεν θα πουλήσουμε εν μέσω τέτοιας κρίσης» μας λένε.


Alma-Ατέρμων: Άπαντες απόντες!

Χωρίς την παρουσία ούτε ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας (αλλά με πληρεξούσια…), διεξήχθη χθες η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της.

Η μειοψηφία έχει ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο και επιπλέον -μέχρι να ξεκινήσει αυτός- έχει κερδίσει δικαστικά την απαγόρευση αλλαγών στα βιβλία και στοιχεία της εταιρίας.

Σε πρώιμο στάδιο οι συζητήσεις για συγχώνευση με τη Master, αναφέρει τώρα η διοίκηση της Alma-Ατέρμων.


Axon - Euromedica: Με τον υιό Καντάφι;

Για συζητήσεις του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου με τον υιό του Λίβυου ηγέτη Καντάφι μας πληροφορούν κύκλοι της αγοράς.

Μας λένε επίσης ότι, σε κάποιον βαθμό, οι σχετικές συζητήσεις πολύ πιθανόν να αφορούν σε θέματα που σχετίζονται με μία τουλάχιστον από τις δύο εισηγμένες (Axon Συμμετοχών, Euromedica) του επιχειρηματία.

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v