Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 1 2010

Σφηνάκια για εταιρικoύς φόρους, Κρι Κρι & PROBank

Σφηνάκια για εταιρικoύς φόρους, Κρι Κρι & PROBank
Probank: Την ώρα που οι υπόλοιπες τράπεζες δίνουν δάνεια με το… σταγονόμετρο, η Probank κινείται επιθετικά στο σκέλος των εταιρικών χορηγήσεων.

Η στήλη εντόπισε την τράπεζα να έχει εγκρίνει δάνειο ύψους, σύμφωνα με πληροφορίες, 40 εκατ. ευρώ στην ΑΝΕΚ αλλά και 17 εκατ. ευρώ στους αδελφούς Γλου.

Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια στην Probank φρόντισαν να πάρουν υψηλές εξασφαλίσεις. Στην περίπτωση της ΑΝΕΚ ακούμε ότι έβαλαν προσημείωση επί του πλοίου Έλυρος, ενώ τους αδελφούς Γλου τους δάνεισαν με ενέχυρο προσωπικά τους ακίνητα.

ΚΡΙ ΚΡΙ: Τη σταδιακή μείωση των συνολικών της αποθεμάτων κατά 15% με 20% έχει θέσει ως στόχο η διοίκηση της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας για το υπόλοιπο της χρήσης.

Εξέλιξη που αναμένεται να ενισχύσει τις ελεύθερες ταμειακές της ροές, απεικονίζει, όμως, και τη μείωση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά.

Η Κρι Κρι στις 30 Ιουνίου διατηρούσε αποθέματα αξίας 6,4 εκατ. ευρώ και, με δεδομένο ότι το καλοκαίρι τελειώνει και η ζήτηση για παγωτά στην Ελλάδα υποχωρεί κάθετα, η βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα αποθέματά της ως και κατά 1,3 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό σημαίνει ότι θα ενισχυθούν ισόποσα οι ταμειακές της ροές από λειτουργικές δραστηριότητες που παραδοσιακά ενδυναμώνονται στο β΄ εξάμηνο λόγω και της εξόφλησης απαιτήσεων από πελάτες παγωτού.

Η Κρι Κρι διαθέτει ταμείο 3,5 εκατ. ευρώ στις 30/6 και συνολικό δανεισμό 2,7 εκατ. ευρώ.


ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Άτυπη διαβούλευση διενεργείται μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των φορέων του επιχειρηματικού κόσμου για διορθώσεις και προσαρμογές στη φορολογία εταιρικών κερδών.

Τόσο ο ΣΕΒ όσο και άλλοι σύνδεσμοι ή ενώσεις έχουν στείλει τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους για αλλαγές στον νόμο που ψήφισε τον περασμένο Απρίλιο η κυβέρνηση.

Κεντρικό ζήτημα η μείωση του εταιρικού φόρου 40% επί των διανεμόμενων κερδών προκειμένου να προσελκυστούν επενδύσεις.

Και υπάρχει αισιοδοξία στον επιχειρηματικό κόσμο ότι η κυβέρνηση έχει πάρει το μήνυμα…

Η δε Κομισιόν δεν θα είχε αντίρρηση, καθώς στην πρόσφατη έκθεσή της αποδίδει την υστέρηση της αύξησης των εσόδων έναντι του ετήσιου στόχου στον υψηλό πληθωρισμό και στη «σχετικά μεγάλη βαρύτητα της φορολογίας στη σύνθεση της οικονομικής ανάπτυξης».

Από τον περασμένο Οκτώβριο, άλλωστε, πίεζαν την Ελλάδα μεθοδικά για εστίαση στις περικοπές δαπανών και όχι τόσο στην αύξηση των εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v