Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 9 2010

Ίλυδα: Λέμε και ξελέμε!

Ίλυδα: Λέμε και ξελέμε!
Για να καταλάβετε τι σημαίνει... σταθερότητα απόψεων και υπεύθυνη ενημέρωση επενδυτών θα πρέπει να δείτε πώς λειτουργούν οι άνθρωποι στην Ίλυδα (η μετοχή της γνωστή και από το λόμπι που τη σήκωσε στα ύψη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, για να ακολουθήσει παροιμιώδης κατρακύλα).

Η διοίκηση λοιπόν της εισηγμένης, στο πλαίσιο του απολογισμού χρήσεως για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2009 (μιλάμε για τα τέλη Μαρτίου 2010), αναφέρεται στην κατά 100% θυγατρική της στο εξωτερικό Ι ΤBA Telecom, δραστηριότητα της οποίας είναι η μεταφορά ελληνικού τηλεοπτικού σήματος στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Η διοίκηση της επιχείρησης στα τέλη Μαρτίου λέει (ή καλύτερα γράφει): «Παρά τις αρνητικές προοπτικές των επενδύσεων της θυγατρικής, ως λύση προκρίνεται αυτή της ριζικής αναδιάρθρωσης των λειτουργιών και του σκοπού αυτής. Την πρόθεσή της αυτή η εταιρία σκοπεύει να γνωστοποιήσει κατά τη γενική συνέλευση της θυγατρικής που αναμένεται να συνέλθει εντός των προσεχών ημερών». Πράγματι, εντός των ημερών που ακολούθησαν (την 1η Απριλίου 2010) διεξάχθηκε η προαναφερόμενη γενική συνέλευση, η οποία πήρε τις αναμενόμενες αποφάσεις.

Έλα όμως που ύστερα από έναν μήνα (στις 4 Μαΐου) συγκλήθηκε νέα γενική συνέλευση της Ι ΤΒΑ Telecom, που αποφάσισε η επιχείρηση να κηρύξει πτώχευση! «Η νέα διοίκηση της θυγατρικής εταιρίας, παρά την προσπάθειά της για εύρεση λύσεων» κ.λπ., «η αρνητική πορεία των εργασιών ήταν αδύνατον να αντιστραφεί» και «αποφασίστηκε, εν όψει του μη αναστρέψιμου κλίματος και της αδυναμίας εύρεσης οποιασδήποτε λύσεως χρηματοδότησής της, η υποβολή σχετικής αίτησης για την κήρυξη της εταιρίας σε κατάσταση πτώχευσης»...
 
Υ.Γ. 1: Η Ίλυδα κατείχε το 100% των μετοχών στην I TBA Telecom, οπότε δεν υπήρχε θέμα αντίδρασης από κάποιον άλλον μέτοχο.

Υ.Γ. 2: Πείτε το σύμπτωση, πείτε το όπως θέλετε, πάντως από τις αρχές Μαΐου άρχισε και η κατρακύλα της μετοχής στο ταμπλό της Σοφοκλέους...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v