Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2010

Τι λέει η αγορά για τον ανασχηματισμό

Τι λέει η αγορά για τον ανασχηματισμό
Προς τη σωστή κατεύθυνση κρίνει η αγορά ότι κινούνται οι αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα.

Την ίδια στιγμή, όμως, διατυπώνονται επιφυλάξεις για φαινόμενα σύγχυσης που μπορεί να προκληθούν λόγω επικαλύψεων τόσο στον συντονισμό του κυβερνητικού έργου όσο και στις αρμοδιότητες των υπουργείων.

Εκπρόσωποι του παραγωγικού κόσμου χαρακτηρίζουν θετική την επανασύσταση του υπουργείου Ανάπτυξης, αρκεί να οριστικοποιηθεί ότι επιστρέφει υπό την ευθύνη του και ο τομέας της ενέργειας.

Θετικά αντιμετωπίζει η αγορά και την επάνοδο του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο οικονομικό επιτελείο λόγω της επιτυχημένης θητείας του ως υπουργού Εμπορίου επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι τραπεζίτες, εδώ και καιρό, ζητούσαν την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς οι σχέσεις τους με την κ. Λούκα Κατσέλη δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές.

Στον αντίποδα, οι φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του εμπορικού κόσμου είχαν ταχθεί υπέρ της παραμονής της κ. Κατσέλη στην ηγεσία του υπουργείου.

Θετικά ήταν επίσης και τα σχόλια για τη διχοτόμηση των επενδύσεων, με τα μεγάλα projects να περνούν στην αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη, ενώ οι περιφερειακές επενδύσεις -με αιχμή το ΕΣΠΑ- παραμένουν υπό την εποπτεία του υπουργού Ανάπτυξης.

Όσο για τον συντονισμό, κάνουν τον σταυρό τους μην αισθανθεί ταύρος σε υαλοπωλείο ο Πάγκαλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v