Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 7 2010

Σφηνάκια για Ευρωσυμβούλους, Sprider και Ασπίς

Σφηνάκια για Ευρωσυμβούλους, Sprider και Ασπίς
Ευρωσύμβουλοι: Κάτι ξέρει η αγορά παραπάνω, ή…

Μπορεί η Σοφοκλέους να έχει κατρακυλήσει το τελευταίο δωδεκάμηνο (-35%), αλλά η μετοχή των Ευρωσυμβούλων έχει καταγράψει κέρδη 122% και η κεφαλαιοποίησή της έχει φτάσει στα (καθόλου ευκαταφρόνητα για τις μέρες μας) 23,8 εκατ. ευρώ.

Η πορεία των οικονομικών επιδόσεων της εισηγμένης μάλλον δεν δικαιολογεί τόσο μεγάλη άνοδο: πτώση 38% στον τζίρο και μικρές ζημίες στην «κάτω γραμμή» της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσεως.

«Η κρίση επηρέασε ακόμη και τις πλέον υγιείς επιχειρήσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά η διοίκησή της, η οποία σε καμία περίπτωση δεν καλλιεργεί μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον:

«Το κρίσιμο για το υπόλοιπο του 2010 είναι το ύψος των νέων συμβολαίων που θα υπογράψει ο όμιλος, ώστε να εξασφαλίσει ανεκτέλεστο υπόλοιπο για τα επόμενα έτη», αναφέρει.

Ξέρει η αγορά κάτι παραπάνω, ή…


Sprider: Προβλέπουν κέρδη από το… 2012!

Όχι μόνο προβλέπει ότι οι ζημίες του πρώτου τριμήνου της Sprider δεν θα ανατραπούν στο δεύτερο μισό της χρονιάς, αλλά επιπλέον «βλέπει» ζημίες μέχρι ΚΑΙ το 2011.

Πρόκειται για την Alpha Finance, η οποία σε πρόσφατη ανάλυσή της (2/9) εκτιμά ζημίες 5 εκατ. για φέτος και 3 εκατ. το 2011.

Υ.Γ. 1: Και να σκεφτεί κανείς ότι το 2008 «μάλωναν» οι αναλυτές για το αν τα κέρδη της θα ξεπεράσουν ή όχι τα 15 εκατ. ευρώ!

Υ.Γ. 2: Και να σκεφτεί επίσης ότι ανάλογα πράγματα ισχύουν για τόσες και τόσες εισηγμένες…


Όμιλος Ασπίς: Διαγραφή και στην Κύπρο…

Η διοίκηση του κυπριακού χρηματιστηρίου αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών της Advantage Capital (της μέχρι πρότινος Aspis Holdings), που μάλιστα συγκαταλεγόταν και στις μετοχές του τοπικού «εικοσάρη».

Μεταξύ άλλων, η Advantage Capital δεν έχει υποβάλει λογιστικές καταστάσεις ούτε για το κλείσιμο του 2009...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v