Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2010

"Τips" από το 5ο Greek Road Show

Τips από το 5ο Greek Road Show
ΚΛΙΜΑ: Πολλά νέα funds, πολλές γνωριμίες και… λίγα flows.

Με την παραπάνω φράση συμπύκνωσε στέλεχος χρηματιστηριακής το σκηνικό του 5ου ετήσιου Greek Road Show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

Road show που σημαδεύτηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, από τη δημοσιονομική κρίση της οικονομίας.

Το ενδιαφέρον των περίπου 200 ξένων διαχειριστών κεφαλαίου επικεντρώθηκε στην πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί.

Οι fund managers εμφανίστηκαν «διαβασμένοι» για την πορεία των επιχειρήσεων και τις επιπτώσεις σε σειρά κλάδους από τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι αρκετά από τα ραντεβού ήταν με διαχειριστές funds, που συναντούσαν για πρώτη φορά οι 25 εισηγμένες οι οποίες συμμετείχαν στις διήμερες παρουσιάσεις.

Μας αποφεύγουν, προς το παρόν, ως χώρα επένδυσης, αλλά μας παρακολουθούν στενά, ως υποσχόμενους υψηλές αποδόσεις αν επιτευχθεί το recovery…

H ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ FUNDS: Κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Greek Road Show ήταν η εμφάνιση, για πρώτη φορά, πολλών μικρών σε υπό διαχείριση κεφάλαια ευρωπαϊκών χαρτοφυλακίων.

Funds με υπό διαχείριση κεφάλαια της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, που συστάθηκαν την τελευταία τριετία από στελέχη τα οποία αποχώρησαν από μεγάλους επενδυτικούς οργανισμούς.

Εξ ου και τα περίπου 800 ραντεβού της διημερίδας, που αποτελούν ρεκόρ τριετίας.

Τα περισσότερα εξ αυτών προέρχονταν από τις Σκανδιναβικές χώρες και ακολουθούσαν σε γεωγραφική κατανομή funds από άλλες χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία κ.ά.).

Στον αντίποδα, μικρότερη ήταν η συμμετοχή αγγλοσαξονικών funds, τα οποία συνήθως κάνουν και πιο επιθετικές ερωτήσεις.

Υ.Γ.: Οι Σκανδιναβοί ήταν και οι πιο φιλικά διατεθειμένοι να επενδύσουν, καθώς εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας, αλλά πιθανότητα ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους, αφού επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v