Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε το 5ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργάνωσε το ΧΑ στο Λονδίνο με την υποστήριξη του Bloomberg. Το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την Ελληνική αγορά παρέμεινε αυξημένο.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις
Ολοκληρώνεται σήμερα το 5ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με την υποστήριξη του Bloomberg.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν περίπου 800 συναντήσεις μεταξύ των 200 fund managers, τα οποία έχουν υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, και των 25 εισηγμένων εταιριών, που συμμετείχαν στο Roadshow.

Στο φετινό roadshow προσκλήθηκαν εταιρίες που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και συνθέτουν τους δείκτες FTSE 20 και FTSE Liquid Mid.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο roadshow είναι οι:

Alpha Bank
EFG Eurobank
Τράπεζα Κύπρου
Τράπεζα Πειραιώς
Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας
Marfin Popular Bank
Ο.Τ.Ε.
Coca Cola 
Ελληνικά Πετρέλαια
Ο.Π.Α.Π.
Μότορ Οιλ
Δ.Ε.Η.
Τιτάν
ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ
Alapis
Ελλάκτωρ
Follie Follie
Ιντραλότ
Frigoglass
Μυτιληναίος

Σιδενόρ
Eurobank Properties
Τέρνα Ενεργειακή
Fourlis
METKA

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την Ελληνική αγορά παραμένει αυξημένο και η συμμετοχή τους ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Οι περισσότερες εταιρίες είχαν πλήρες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Στο Roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 11 χώρες, συγκεκριμένα από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ τη Δανία και τη Νορβηγία.

Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, παρουσιάσεις από εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Ζανιάς, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χριστουδουλάκης, Ειδικός Γραμματέας Αναδιαρθρώσεων & Αποκρατικοποιήσεων και Πέτρος Χριστοδούλου, Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ παρουσίασαν στους συμμετέχοντες fund managers αλλά και τους εκπροσώπους των εισηγμένων, τις εξελίξεις στα θέματα αρμοδιότητάς τους και τις προοπτικές που υπάρχουν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποίησαν επίσης κατ’ ιδίαν συναντήσεις με κάποια από τα σημαντικότερα funds.

Το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρέθεσε επίσημο δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες, στο οποίο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Willem Buiter, Chief Economist της Citi.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των χορηγών του Roadshow, της Alpha Finance, της CA Cheuvreux, της Citi, της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής, της Επενδυτικής Τράπεζας, της Εθνικής Π&Κ Χρηματιστηριακής και του Bloomberg.
Πραγματοποιήθηκε επίσης βράβευση των 5 εταιριών, που συμμετέχουν όλα τα χρόνια στην ετήσια αυτή διοργάνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι εταιρίες αυτές είναι οι ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Ιντραλότ, Μυτιληναίος και Τραπεζα Κυπρου.

Το ‘παρών’ στο δείπνο έδωσε ο Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο κ. Αριστείδης Σάνδης, το σύνολο των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο Roadshow, fund managers, καθώς και φορείς της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Στο πλαίσιο του Roadshow ο Πρόεδρος του ΧΑ, Σπύρος Καπράλος, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg στην δημοσιογράφο Francine Lacroix σημείωσε ότι οι προσπάθειες που γίνονται για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι σημαντικές και ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σκληρά αλλά αναγκαία. Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της ελληνικής αγοράς, εξέφρασε την άποψη ότι είναι θέμα χρόνου να αυξηθούν οι τζίροι και οι όγκοι στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς αυτή τη στιγμή η αγορά ακολουθεί την πορεία της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v