Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2010

Σφηνάκια για τρόικα-τράπεζες, ΑΧΕ και ψάρια

Σφηνάκια για τρόικα-τράπεζες, ΑΧΕ και ψάρια
ΤΡΟΪΚΑ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το θέμα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος συζητήθηκε, όπως μαθαίνουμε, μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα κλιμάκιο της τρόικας με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνάντηση η ελληνική πλευρά παρέδωσε στην τρόικα αντίγραφο της έκθεσης που της υπέβαλαν οι σύμβουλοι (Lazard, Deutsche Bank, HSBC) με τον έλεγχο αποτίμησης που διενεργήθηκε σε ΑΤΕ, Τ.Τ., Παρακαταθηκών και Δανείων και Τράπεζα Αττικής καθώς και κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Οι τροϊκανοί θα μελετήσουν το draft και θα επανέλθουν μετά την κατάθεση της οριστικής μελέτης των τριών συμβούλων κατά το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.


ΑΧΕ - Αποχωρήσεις - Νέα Μαγαζιά: Μέρες Μάο (αφήστε χίλια λουλούδια να ανθίσουν) ζει η χρηματιστηριακή αγορά.

Στελέχη που αποχωρούν, λόγω περικοπών ή οικειοθελώς, από ΑΧΕΠΕΥ στήνουν δικές τους δουλειές, με αποτέλεσμα να ξεπηδούν νέες ΕΠΕΥ και μικρά funds, έπειτα από αρκετά χρόνια.

Εταιρία παροχής συμβουλών έχει στήσει, εδώ και μερικούς μήνες, ο κ. Β. Ασέρ, ενώ αντίστοιχη εταιρία ετοιμάζεται από γνωστό όνομα της αγοράς, με πελάτες γνωστούς εφοπλιστές.

Νέα ΕΠΕΥ ακούμε ότι στήνει ο κ. Ν. Ιατρού, έμπειρο στέλεχος της αγοράς, σε συνεργασία με την κ. Σ. Σιαφάκα, που αποχώρησε πρόσφατα από τη Eurobank Equities, και τον κ. Σπ. Κοτσάμπαση, επί σειρά ετών στέλεχος της ΑΛΚΗ ΑΧΕ.

Με τόσες αποχωρήσεις, το ερώτημα είναι αν θα παραμείνουν στα μεγάλα μαγαζιά… γάτες για να πιάνουν τα ποντίκια.

ΨΑΡΙΑ: Για το άμεσο ή το απώτερο μέλλον μετατίθενται οι όποιες εξελίξεις ανέμενε η αγορά στον κλάδο μετά την είσοδο του Linnaeus fund.

O λόγος ένα προσωπικό πρόβλημα που προέκυψε εδώ και πάνω από έναν μήνα στον ιδρυτή του fund, με αποτέλεσμα να «παγώσει» όλος ο σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση του εγχώριου κλάδου ιχθυοκαλλιέργειας.

Η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες και δευτερευόντως οι Νηρεύς και Σελόντα θα περιμένουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι μετά την αιφνίδια εξέλιξη.

Και μπορεί ο σχεδιασμός που είχε ως επίκεντρό του τη Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες να «πάγωσε», αλλά η εισηγμένη πρόλαβε να αντλήσει ρευστότητα μέσω του ΜΟΔ σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v