Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 20 2010

Σφηνάκια για Wind, Ridenco και Rebalancing

Σφηνάκια για Wind, Ridenco και Rebalancing
RIDENCO: Στο business plan που θα καταθέσει η Ridenco Commercial σε συνεργασία με τον σύμβουλο αναδιάρθρωσης στρέφεται τώρα η προσοχή των πιστωτριών τραπεζών.

Τον αρχικό αιφνιδιασμό από την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ακολούθησε, όπως μαθαίνουμε, κύκλος επαφών της διοίκησης της εισηγμένης με τις τράπεζες.

Η εισηγμένη παρείχε διευκρινίσεις για τους λόγους που ώθησαν στην απόφαση για υποβολή αίτησης προστασίας από πιστωτές, υπενθυμίζοντας στις τράπεζες ότι μεταξύ των πιστωτών της Ridenco είναι και ο βασικός της μέτοχος.

Οι διευκρινίσεις καθησύχασαν λίγο τις τράπεζες, οι οποίες, όμως, θα περιμένουν το business plan για να βεβαιωθούν ότι δεν κινδυνεύουν οι απαιτήσεις τους…


WIND: Φαβορί, όπως όλα φαίνεται, για να αποκτήσουν τον έλεγχο της Wind είναι η ομάδα των ομολογιούχων.

Αυτό, όμως, δεν αποκλείει να υπάρξει εν συνεχεία συμφωνία με ξένο ή εγχώριο όμιλο που θα εισέλθει στο κεφάλαιο της εταιρίας ειδικού σκοπού που συνέστησαν οι ομολογιούχοι για να κάνει την προσφορά.

Άλλωστε και οι ίδιοι θέλουν αφενός συνεταίρο έναν τηλεπικοινωνιακό όμιλο για να αναλάβει το management και αφετέρου τις συνέργιες που μπορεί να προκύψουν, ιδιαίτερα αν ο συνεταίρος είναι εναλλακτικός πάροχος σταθερής τηλεφωνίας.

Το fund Argo του κ. Ριαλά, που ελέγχει την On Telecoms, συμμετείχε στις διεργασίες για υποβολή προσφοράς και εφόσον εξασφάλισε χρηματοδότηση, έχει υποβάλει και προσφορά.

Με δεδομένο ότι η On Telecoms έχει μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων την καλύτερη σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια, μια συνεργασία με τους ομολογιούχους θα είχε νόημα, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Μένει να δούμε αν θα προκύψει…

REBALANCING ΔΕΙΚΤΩΝ FTSE: Τζίρο της τάξης των 30 - 40 εκατ. ευρώ πρόσθεσε την Παρασκευή στο Χ.Α. το rebalancing των δεικτών FTSE.

Οι αναθεωρημένοι δείκτες τίθενται σε ισχύ από σήμερα και, όπως έχει γράψει το Euro2day, η μετοχή της Εθνικής μετατάχθηκε στον δείκτη Medium Cap, ενώ στον Small Cap από τον Medium μετατάχθηκαν οι Τιτάν, Πειραιώς και MIG.

Στους παραπάνω τίτλους συγκεντρώθηκε και ο περισσότερος τζίρος.

Τέλος, εκτός δεικτών FTSE βρέθηκαν οι μετοχές των Τράπεζα Αττικής, Αστήρ, ΕΛΒΑΛ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Άβαξ, ΔΟΛ, Χαλκόρ, Βωβός και Ιατρικό, στους οποίους όμως τα index funds δεν είχαν αξιοσημείωτη έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v