Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2010

«Βωβή» η ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση

«Βωβή» η ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τη ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αναθεώρηση του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης, που επείγεται για την επανέναρξη των έργων κατασκευής του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, γεγονός το οποίο έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την εταιρία Μπάμπης Βωβός.

Πάντως, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργεί η καθυστέρηση αυτή, η εισηγμένη κάνει λόγο για ένταξη του έργου της Διπλής Ανάπλασης στον νόμο Fast Track για τις μεγάλες επενδύσεις, ώστε να επιταχυνθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει προηγουμένως να έχει προωθηθεί και να έχει ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Προς το παρόν, η τύχη της ρύθμισης αγνοείται, παρά το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν συμφωνήσει γι’ αυτήν από τις αρχές Αυγούστου και ενώ το ΥΠΕΚΑ είχε αρκετές ευκαιρίες να την καταθέσει στα τελευταία τρία νομοσχέδια που προώθησε στη Βουλή.

Δικαίως, λοιπόν, στην εταιρία υποψιάζονται ότι ίσως κάποιοι βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση του έργου και συγκεκριμένα στο τμήμα που αφορά στο εμπορικό κέντρο.

Σε κάθε περίπτωση, αν τους επόμενους έναν - δύο μήνες δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Βωβός να βρεθεί σε πραγματικά δυσάρεστη -και μη αναστρέψιμη- κατάσταση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v