Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2010

Τραβάτε με στην περαίωση κι ας κλαίω...

Τραβάτε με στην περαίωση κι ας κλαίω...
Τη… λογική του «τραβάτε με κι ας κλαίω» ακολουθούν στο ζήτημα της περαίωσης οι επαγγελματικοί φορείς των δικηγόρων, των ιδιοκτητών ακινήτων, των εργολάβων, των οδοντιάτρων, των εμπόρων.

Από τη μια πλευρά -προφανώς υποκριτικά- επικρίνουν το μέτρο της περαίωσης, υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετεί μεγαλοαπατεώνες και μεγαλοφοροφυγάδες, από την άλλη όμως ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών να τους επιτρέψει να ενταχθούν στη ρύθμιση και όσοι επαγγελματίες έχουν εξαιρεθεί.

Σημειώνεται ότι από την περαίωση εξαιρούνται οι κάτοχοι ακινήτων αντικειμενικής αξίας άνω των 400 χιλιάδων ευρώ (δηλαδή εμπορικής αξίας που ενδεχομένως ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ), πολλοί εκ των οποίων -περίπου 160.000- ανήκουν στις εν λόγω… ταπεινές επαγγελματικές ομάδες.

Οι εκπρόσωποί τους αναφέρουν ότι ο αποκλεισμός αυτός θα δημιουργήσει επαγγελματίες δύο ταχυτήτων: αυτούς που εντάχθηκαν στη ρύθμιση και πήραν φορολογικό «συγχωροχάρτι» και εκείνους που εξαιρέθηκαν από την περαίωση και οι οποίοι στο εξής θα είναι έρμαια ελέγχων από τους εφοριακούς.

Προφανώς οι εν λόγω κύριοι αγνοούν το σοφό ρητό περί καθαρού ουρανού και αστραπών. 

Εκτός κι αν όντως έχουν λόγους για να φοβούνται…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v