Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2010

Ιατρικό: Οι δόσεις και η «αιμορραγία» από Γαία

Ιατρικό: Οι δόσεις και η «αιμορραγία» από Γαία
Έπειτα από τριετή περίοδο χάριτος, η εισηγμένη θα πρέπει να αρχίσει να αποπληρώνει δόσεις για το ομολογιακό δάνειο, αρχικού ύψους 149,3 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη δόση επρόκειτο να πληρωθεί στις 19 Ιουλίου και το δάνειο προβλέπεται να αποπληρωθεί στο σύνολό του σε 11 εξαμηνιαίες δόσεις. Ύψους 13,5 εκατ. ευρώ έκαστη.

Ο όμιλος διέθετε στις 30/6 ταμείο 29,6 εκατ. ευρώ, αλλά μόνο μέσα στο α΄ εξάμηνο αναγκάστηκε να αυξήσει τον δανεισμό του κατά περίπου 10,7 εκατ. ευρώ λόγω των εκροών από λειτουργικές δραστηριότητες και των νέων επενδύσεων.

Μόνο για το εγχείρημα της Γαία έχει «κάψει» μέχρι τις 30/6 κεφάλαια 10,4 εκατ. ευρώ. Τα οποία εμφανίζει ως απαίτηση που θα την κεφαλαιοποιήσει σταδιακά.

Ήδη στις 30/6 κεφαλαιοποίησε απαίτηση 5,8 εκατ. ευρώ με ισόποση αύξηση κεφαλαίου της Γαία.

Τα δε EBITDA του εξαμήνου ανήλθαν στα 15,7 εκατ. ευρώ.

Μπορεί να χρηματοδοτήσει ο όμιλος την αποπληρωμή με εξαμηνιαίες δόσεις του δανείου ή θα οδηγηθεί σε διαπραγμάτευση αναχρηματοδότησης;

Όλα αυτά ενώ το α΄ εξάμηνο η καθυστέρηση πληρωμής από τα ασφαλιστικά ταμεία διευρύνθηκε, όπως αναφέρει το ίδιο το Ιατρικό, και οι απαιτήσεις του ομίλου από πελάτες έφτασαν στα 149,6 εκατ. ευρώ από 139,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2009.

Υ.Γ.: H αιμορραγία από τη Γαία προβλέπεται να συνεχιστεί, με τη διοίκηση του ομίλου να ευελπιστεί ότι η επένδυση θα φτάσει στο προσδοκώμενο επίπεδο ανάπτυξης στο τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v