Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2010

Μοτοδυναμική: Με «συνταγή»… S&B

Μοτοδυναμική:  Με «συνταγή»… S&B
Με συνταγή S&B Βιομηχανικά Ορυκτά πρόκειται να βαδίσει και η Μοτοδυναμική, εταιρία που και αυτή ελέγχεται από την οικογένεια Κυριακόπουλου.

Στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά κινήθηκαν άμεσα πέρυσι για να βελτιώσουν τις ταμειακές ροές και παράλληλα ήρθε και μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να μειώσει ακόμη περισσότερο τον δανεισμό. Αυτονόητο είναι ότι οι περικοπές κόστους ήταν… «γενναίες».

Ίδια συνταγή λοιπόν και στη Μοτοδυναμική, όπου έπειτα από κινήσεις για δραστικό περιορισμό του κόστους, κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο είδαμε θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές κάτι παραπάνω από τα 3 εκατ. ευρώ!

Και επιπλέον, έρχεται τώρα προς ψήφιση στην έκτακτη γενική συνέλευση της 26ης Οκτωβρίου μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 4,5 εκατ. ευρώ, το σύνολο της οποίας θα κατευθυνθεί για τη μείωση του δανεισμού.

Πόσος όμως είναι αυτός ο δανεισμός; Με βάση τα στοιχεία της 30ής Ιουνίου, τα μακροχρόνια δάνεια ανέρχονταν στα 4 εκατ. ευρώ, τα βραχυπρόθεσμα στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα υπήρχαν και διαθέσιμα ύψους 3,9 εκατ. ευρώ.

Αν λοιπόν ο καθαρός δανεισμός στις 30/6/2010 ήταν κάτι παραπάνω από 5 εκατ. ευρώ, τότε η δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου φαίνεται ότι θα τον μειώσει κάτω από το ένα εκατ. ευρώ, περιορίζοντας ταυτόχρονα και το χρηματοοικονομικό κόστος.

Έπειτα από όλα αυτά, η Μοτοδυναμική ενδυναμώνεται σημαντικά προκειμένου να είναι σε θέση να επιτυγχάνει κάποια κέρδη, παρά το γεγονός ότι από το 2008 μέχρι σήμερα παρατηρείται κάθετη υποχώρηση στη ζήτηση μοτοσικλετών και μηχανών θάλασσας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v