Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2010

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Μηχανική και ασφαλιστικές

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Μηχανική και ασφαλιστικές
Μηχανική: Σε αναπροσαρμογή της αξίας των επενδυτικών ακινήτων του προχώρησε στις 30/6 ο όμιλος Μηχανική, ενισχύοντας τα αποτελέσματά του κατά 8,94 εκατ. ευρώ.

Ο κατασκευαστικός όμιλος ανέθεσε στις εταιρίες εκτιμήσεων ακινήτων Cushman & Wakefield και CB Richard Ellis να αποτιμήσουν ως ανεξάρτητοι εκτιμητές την αξία των ακινήτων του στο εξωτερικό.

Βάσει των εκτιμήσεων των δύο οίκων, η τρέχουσα αξία των ακινήτων του ομίλου στο εξωτερικό ανήλθε στα 301,53 εκατ. ευρώ, δηλαδή παρουσίασε αύξηση κατά 23,9% σε σχέση με την έκθεση αποτίμησης που διενεργήθηκε έξι μήνες πριν. Στο τέλος δηλαδή του 2009.

Και εις ανώτερα…

ETE - ΑΓΟΡΑ: Την προσδοκία ότι η τιμή της μετοχής θα «ανασάνει», εφόσον βοηθήσει και το κλίμα διεθνώς, έχει η αγορά μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων.

Η αλλαγή στη συμπεριφορά του τίτλου διαφάνηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων.

Την περασμένη Παρασκευή (1 Οκτωβρίου) ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με χρηματιστές, εντολή πώλησης 35 εκατομμυρίων δικαιωμάτων.

Έτσι, τη Δευτέρα τα δικαιώματα είχαν καλύτερη πορεία από τη μετοχή, που είχε ακόμη κάποια προσφορά, με αποτέλεσμα τα περιθώρια arbitrage υπέρ των δικαιωμάτων του ΜΟΔ να φτάσουν ως και το 3,8%.

Έδωσε ευκαιρίες στο τέλος για όσους κυνηγούσαν το arbitrage με το… ντουφέκι το δικαίωμα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ: Έντονες διεργασίες παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό μεταξύ των ελληνόκτητων ασφαλιστικών εταιριών, όπως έχει γράψει ήδη το Euro2day.

Οι βασικοί μέτοχοι μικρομεσαίων εταιριών σε Ζωή και Ζημιές συζητούν το ενδεχόμενο συνένωσης δυνάμεων προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις κεφαλαιακές απαιτήσεις του Solvency II, η εφαρμογή του οποίου ξεκινά τον Οκτώβριο του 2012 ή το αργότερο από 1/1/2013.

Καταλυτικό ρόλο στις παραπάνω επαφές φέρεται να παίζει ο κ. Νεκτάριος, ο οποίος έχει διατελέσει «αφεντικό» στην Εθνική Ασφαλιστική και διοικητής του ΙΚΑ.

Για να δούμε αν η ηγετική προσωπικότητα του κ. Νεκτάριου μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για να αρθούν εγωισμοί και εταιρικά εμπόδια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v