Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2010

Σφηνάκια για ΕΤΕ και ΔΕΠΑ - ΕΛΠΕ

Σφηνάκια για ΕΤΕ και ΔΕΠΑ - ΕΛΠΕ
ΕΤΕ - Traders: Ξεγέλασε την αγορά και κυρίως τους traders η πορεία της μετοχής της Εθνικής κατά την προχθεσινή συνεδρίαση και στο άνοιγμα της χθεσινής ημέρας.
 
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης λίγο πριν από το κλείσιμο ο τίτλος της Εθνικής κινήθηκε πάνω από την περιοχή των 8,40 ευρώ, δίνοντας σήμα αγοράς σε όσους ακολουθούν πιστά την τεχνική ανάλυση. Και έκλεισε τη συνεδρίαση στο κρίσιμο επίπεδο των 8,44 ευρώ.

Το δε χθεσινό άνοιγμα ενέτεινε τις προσδοκίες των traders (για πορεία ως τα 8,70 ευρώ).

Όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι, όταν και βγήκε η ανακοίνωση για την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της ΕΤΕ, τη Δευτέρα. Δύο ημέρες νωρίτερα από την ενδεικτική ημερομηνία που είχε δοθεί.

Αποτέλεσμα να ενταθούν οι πωλήσεις. Με ή χωρίς χαρτιά…

Υ.Γ. Η μετοχή για να κρατήσει το ανοδικό της σήμα θα πρέπει να κλείσει την εβδομάδα πάνω από τα 8,30 ευρώ.

ΔΕΠΑ - ΕΛΠΕ: Τρεις θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι της κυβέρνησης για τη ΔΕΠΑ, με την Deutsche Bank να θεωρείται από παράγοντες της αγοράς ότι έχει ήδη «καπαρώσει» τη μία θέση.

Το θέμα της ΔΕΠΑ απασχόλησε και τη συνάντηση της Τετάρτης του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο της Ελληνικά Πετρέλαια κ. Τ. Γιαννίτση.

Η κυβέρνηση επιδιώκει, σύμφωνα με πληροφορίες, να πουλήσει ποσοστό ως 35% της ΔΕΠΑ και ατύπως έχει διερευνήσει το ενδιαφέρον του ομίλου ΕΛΠΕ που κατέχει, ήδη, το 35%.

Μόνο που για να φτάσουμε στην πώληση ποσοστού υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά. Οι σύμβουλοι θα πρέπει αρχικά να αποτιμήσουν το option της ΔΕΗ για την αγορά του 35% της ΔΕΠΑ και, αν αποφασιστεί να μην ασκηθεί, να διευθετηθεί ώστε να πάψει να υφίσταται.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να εισηγηθούν αν η ΔΕΣΦΑ θα παραμείνει κατά 100% ελεγχόμενη από τη ΔΕΠΑ, αλλά λειτουργικά αυτόνομη, ή αν θα πρέπει να αποσχιστεί και να περάσει απευθείας στον έλεγχο του Δημοσίου.

Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση η Ελληνικά Πετρέλαια ως κάτοχος του 35% της ΔΕΠΑ και επομένως του 35% της ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να αποζημιωθεί.

Η δε λύση της κεφαλαιακής μόχλευσης της ΔΕΣΦΑ (επιστροφή κεφαλαίου και σύναψη δανεισμού) στην τρέχουσα συγκυρία των υψηλών ακόμη επιτοκίων δεν προκρίνεται.
 
Αν μη τι άλλο, το ξεμπέρδεμα του κουβαριού θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v