Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2010

«Παρκαρισμένη» περιουσία...

«Παρκαρισμένη» περιουσία...
Τα μεγαλεπήβολα σχέδια της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας των 300 δισ. ευρώ, η οποία -όπως υποστηρίζουν με στόμφο εδώ και έναν χρόνο- θα μπορούσε να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν οι εκπρόσωποί τους, για ακόμα μία φορά, σήμερα, Δευτέρα, με την ευκαιρία της συνεδριακής εκδήλωσης Prodexpo.

Από σχέδια και καλές (;) προθέσεις έχουμε χορτάσει. Το ζήτημα είναι ότι εδώ και δεκαετίες δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική προσπάθεια για την αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν γνωρίζει επακριβώς τι του ανήκει, αφού δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τη σχετική καταγραφή.

Και αν μέχρι πέρυσι η αδράνεια της Πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών να προωθήσει την εκμετάλλευση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας μπορούσε να... δικαιολογηθεί, αφού δεν υπήρχε εμφανές σοβαρό δημοσιοοικονομικό πρόβλημα, εδώ και έναν χρόνο τίποτα δεν μπορεί να συγχωρέσει αυτήν την κατάσταση.

Οι πολίτες στην πράξη βιώνουν τη λιτότητα και η πολιτική ηγεσία της χώρας το μόνο που κάνει είναι διαπιστώσεις για «τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση μέσω της αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων». Τα ίδια θα ακούσουμε και στο συνέδριο της Δευτέρας, τη στιγμή μάλιστα όπου η ΚΕΔ (φορέας υπεύθυνος για την εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου) σπαράσσεται από εσωτερικές διαμάχες.

Αυτές οι διαμάχες οδήγησαν σε παραίτηση του προσφάτως τοποθετημένου προέδρου καθηγητή κ. Δ. Ασημακόπουλου, ο οποίος άφησε ξεκάθαρες αιχμές για τις ικανότητες και τις δυνατότητες διοίκησης του διευθύνοντος συμβούλου της ΚΕΔ, κ. Δημήτρη Μαρζάβα.

Όπως φαίνεται, τα ακίνητα των 300 δισ. ευρώ θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμη... παρκαρισμένα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v