Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 13 2010

Σφηνάκια που τσούζουν για ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΔΙΕ

Σφηνάκια που τσούζουν για ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΔΙΕ
ΟΠΑΠ: Πληθαίνουν οι πληροφορίες που φέρουν τον κ. Χάρη Σταματόπουλο να μετακινείται από την προεδρία του οργανισμού σε σημαντική θέση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το γεγονός ότι επί χρόνια κατείχε σημαντικές τραπεζικές θέσεις δίνει υπόσταση στις πληροφορίες αυτές.

Πάντως, την ανάθεση με την οποία παραδίδονται διάφορα projects του οργανισμού στην Ιntralot πρόλαβε να την υπογράψει (υπό την πίεση πολιτικών -και όχι μόνο- παραγόντων;).

ΔΕΗ: Αποφασισμένος να παραμείνει επικεφαλής της ΔΕΚΟ δηλώνει δημοσίως ο κ. Αρθούρος Ζερβός. Ωστόσο, οι κακές γλώσσες λένε ότι ο ίδιος, επιδιώκοντας «ευρύτατες συναινέσεις» σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου και όχι μόνον (λέγε με… ΓΕΝΟΠ, για να μην κρυβόμαστε), ουσιαστικά έχει αποτελματώσει τις διαδικασίες λήψης (ουσιαστικών) αποφάσεων.

Μήπως έτσι στην πράξη… αυτοαναιρείται; Γιατί μπορεί να μένεις αλλά να είσαι… «φευγάτος», που λέει κι ο λαός μας!

ΕΥΔΑΠ: Ταξίδια στη Λιβύη για συνεργασία, ταξίδια στην Αυστρία για ανανέωση του δανεισμού, μεγαλοπρεπής «ημερίδα εργασίας» με τους εργαζομένους (στο… Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας!) και πολλές υποσχέσεις από τη νέα διοίκηση.

Μία εξ αυτών, μάλιστα, έχει κι άλλου είδους σημασία, διότι απευθύνθηκε δημοσίως προς τους εργαζομένους και αναφέρεται σε περίπου «δέσμευση» για την αποφυγή τυχόν… ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ! Ασχέτως αν -όπως όλοι γνωρίζουν- μια απόφαση του είδους δεν περνά από το χέρι της όποιας τοποθετημένης διοίκησης.

Ωστόσο, πολύς καιρός έχει περάσει από την τοποθέτηση της νέας διοίκησης και… ουσία δεν φαίνεται να έχει υπάρξει.

Κρίμα, γιατί η πρότερη γνώση των διοικούντων για τα θέματα του νερού (επιστήμων του χώρου ο πρόεδρος, manager του χώρου -στην πολυεθνική Veolia, θυμίζουμε- o διευθύνων) δημιούργησε ελπίδες.

Προς το παρόν, όμως, έχουμε μόνο μείωση αποτελεσμάτων και υποβαθμίσεις από ξένους οίκους. Συν τις καταγγελίες για «περιβάλλον» που «κόβει και ράβει»…

Υ.Γ. 1: Αληθεύει ότι ο επονομαζόμενος και… «ναύαρχος», εντός της ΕΥΔΑΠ, δεν έφυγε με τις καλύτερες των συνθηκών από τον προηγούμενο χώρο υπηρεσίας του;

Πώς βρέθηκε στην ΕΥΔΑΠ; Με τι προσόντα ασκεί αρμοδιότητες λύνοντας και… δένοντας;

Υ.Γ. 2: Ποιος είναι ο επονομαζόμενος ευρέως και «αντ' αυτού», που κάνει τα «κουμάντα» στις… απουσίες του CEO, και ποια είναι τα δικά του τυπικά προσόντα, με βάση τα οποία καταστρατηγείται «ανεπισήμως» η ιεραρχία της εταιρίας;

Ποιες είναι οι αμοιβές τους;

ΟΔΙΕ: Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε για τον υπουργό κ. Γερουλάνο η βίαιη αποχώρηση του διευθύνοντος Δ. Σεφτελή.

Βαριές κατηγορίες εναντίον του υπουργού και του περιβάλλοντός του, από ΠΑΣΟΚάνθρωπο της… πιάτσας (με θητεία στην ηγεσία του ΟΠΑΠ, αλλά και στον όμιλο Κόκκαλη, αν δεν μας απατά η μνήμη μας).

Τα είπε χοντρά όχι μόνο για την Egon Zender (πρώην εργοδότη του κ. Γερουλάνου!) αλλά και για την «παρέα» του γραφείου του υπουργού που φέρεται να κάνει… παπάδες στον ΟΔΙΕ.

Εξ οικείων τα βέλη αυτήν τη φορά. Κάπου θα χάλασε η… συνταγή. Και χάλασε άσχημα, τόσο που… μύρισε ο τόπος!

Κακό αυτό για τον πρωθυπουργό, που προσπαθεί ο έρημος να πείσει τον λαό ότι άλλαξαν τα πράγματα…

Προσοχή: Τα θέματα που θίξαμε σε αυτές τις ΔΕΚΟ είναι όλα «τσουχτερά», γι' αυτό και υποσχόμαστε να επανέλθουμε δριμύτεροι λίαν προσεχώς… με μπόλικα στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v