Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2010

Αυτά τα 2,5 δισ. ευρώ ποιος θα τα πάρει;

Αυτά τα 2,5 δισ. ευρώ ποιος θα τα πάρει;
Έχει και το ΔΝΤ τα… καλά του. Ένα απ' αυτά είναι ότι υπάρχουν κατηγορίες funds τα οποία ακολουθούν το Ταμείο και τοποθετούνται στις χώρες που υπάγονται σε πρόγραμμα διάσωσης.

Πρόκειται για παθητικής διαχείρισης funds, με χαμηλό συγκριτικά υπό διαχείριση ενεργητικό, τα οποία στην πράξη τοποθετούνται με μακροπρόθεσμο ορίζοντα (5ετία) και ποντάρουν στην επιτυχή αναδιάρθρωση της οικονομίας.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι ειδικοί υπολογίζουν ότι θα μπορούσαν να εισρεύσουν στο Χ.Α. κεφάλαια από την παραπάνω κατηγορία χαρτοφυλακίων της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.
Και κρούσεις έχουν γίνει ήδη…

Οι διαχειριστές αναζητούν ευκαιρίες σε κλάδους πλην του τραπεζικού, που ενέχει ακόμη υψηλό κίνδυνο λόγω χαρτοφυλακίου ομολόγων και της ανόδου των επισφαλών δανείων.

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Το Χ.Α. δεν έχει πολλές μικρομεσαίες εταιρίες που να πληρούν τις προϋποθέσεις διασποράς, ενώ το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν προβλέπει για το 2011 εισαγωγές στο χρηματιστήριο.

Ως εκ τούτου, μέρος των κεφαλαίων κινδυνεύει να χαθεί…

Η διοίκηση του Χ.Α. εξετάζει σειρά ενέργειες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υποβοηθητικά.

Το άνοιγμα του δείκτη FTSE 20, για παράδειγμα, είναι μία από τις ιδέες. Να μειωθεί, σε συνεργασία με τον οίκο αξιολόγησης, ο πήχης κεφαλαιοποίησης και να διευρυνθεί σε αριθμό μετοχών ο δείκτης.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται το ενδεχόμενο στο επόμενο road show στη Ν. Υόρκη να συμπεριληφθούν και επιχειρήσεις μικρής κεφαλαιοποίησης που πληρούν κάποιες προδιαγραφές (π.χ. free float).
Πρέπει βεβαίως να ενεργοποιηθούν και οι εταιρίες. Συν Αθηνά και χείρα κίνει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v