Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2010

HOL: Μία η ΑΜΚ, πολλά τα ερωτήματα…

HOL: Μία η ΑΜΚ, πολλά τα ερωτήματα…
Νέες απορίες προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από την αύξηση κεφαλαίου της Hellas On Line.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί o πολυεθνικός κολοσσός της Vodafone αρνήθηκε να συμμετάσχει, παρά τη θετική εισήγηση της Vodafone Ελλάδας. Δεν δέχτηκε δηλαδή να καταβάλει κάποια λίγα εκατ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη μιας εταιρίας στην οποία εισήλθε ως στρατηγικός εταίρος μόλις το προηγούμενο έτος! (καταμεσής της κρίσης).

Και τότε, μάλιστα, θυμίζουμε ότι δεν είχε καταβάλει χρήματα, αλλά έκανε εισφορά σε... «είδος».

Και από τότε, επίσης, γνώριζε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Hellas On Line θα έπρεπε να καταφύγει σε αύξηση κεφαλαίου.

Τι άλλαξε λοιπόν και ελήφθη αυτή η απόφαση από τον πολυεθνικό όμιλο; Σχετίζεται με την Hellas On Line ή με την ελληνική οικονομία γενικότερα;

Και ένα δεύτερο ερώτημα: Πώς συνδυάζεται το γεγονός ότι η γενική συνέλευση της HOL αποφάσισε να εκδώσει έως 31,1 εκατ. μετοχές και προσδοκά κεφάλαια άνω των 40 εκατ. ευρώ; (πάνω από 1 ευρώ ανά μετοχή η νέα τιμή διάθεσης, όταν ο τίτλος στο ταμπλό του Χ.Α. φλερτάρει με τα 50 λεπτά…).

Και επειδή οι μέτοχοι μειοψηφίας δεν θα συμμετάσχουν στην έκδοση, ποιοι θα είναι αυτοί που θα την καλύψουν (ο κ. Κόκκαλης, όπως φημολογείται;) και πόσο τελικά θα είναι το dilution (διάχυση) τόσο για τις μειοψηφίες της HOL (μεταξύ αυτών και η Vodafone!) όσο και για τους μικρομετόχους της μητρικής Intracom Συμμετοχών;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v