Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 6 2011

Τζόγος: 10 δισ. τα κρατικά έσοδα στην Ιταλία...

Τζόγος: 10 δισ. τα κρατικά έσοδα στην Ιταλία...
Την στιγμή που ο τζίρος των τυχερών παιχνιδιων είχε μια μείωση κατα 17% την χρονιά που πέρασε στη χώρα μας, στην γείτονα Ιταλία ο αντίστοιχος τζίρος για τα εκτός καζίνο τυχερά παιχνίδια έδειχναν αύξηση κατά 12%, έχοντας καταφέρει να πετύχουν τζίρο 61 δισ. ευρω για το 2010.

Σύμφωνα με τα ανακοινωθεντα στοιχεία, κάθε Ιταλός άνω των 18 ετών δαπάνησε τη χρονιά που πέρασε… 1.200 ευρώ περίπου, ή 100 ευρώ περισσότερα από το 2009.

Ο μέσος όρος των κερδών ανήλθε σε 70% του κεφαλαίου που δαπανήθηκε για τα τυχερά παιχνίδια.

Κατά το 2010 σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση στο παιχνιδι Win for Life (τζίρος 610 εκατ. ευρώ, άνοδος κατά 43,50%), ενώ το Lotto είχε μείωση τζίρου κατά 10% και το Superenalotto επίσης μείωση 8,9%.

Το Ξυστό που έχει τζίρο 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ σημείωσε επίσης μια ελαφρά μείωση κατά 0,4% το 2010 εναντι της προηγούμενης χρονιάς.

«Βασιλιάς» των παιχνιδιών απεδείχθησαν οι… κουλοχέρηδες παρά την εμφάνιση των Βιντελοτταριών, που συγκέντρωσαν 31 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από πλευράς φορολογικών εσόδων το 2010 ήταν πλούσιο για το Ιταλικό κράτος που μάζεψε 9 δισ. ευρω, ήτοι αύξηση κατά 2,3% εναντι του 2009 που τα εσοδα ηταν 8,8 δισ. ευρω. Να σημειωθεί οτι τα εσοδα αυτα αντιπροσωπεύουν το φόρο στον ετήσιο τζίρο των παιχνιδιών αυτών που μαζί με τα εφάπαξ έσοδα απο τις χορηγίες των αδειών έφθασαν το αστρονομικό ποσό των… 9,7 δισ. ευρώ για το Ιταλικό κράτος

Κι όμως, στη χώρα μας (που ψάχνει εναγωνίως πρόσθετα έσοδα κατ΄ ευθείαν από τους… πολίτες) είναι ακόμη αβέβαιο το πότε θα ξεκινήσει η πολυδιαφημισμένη διαδικασία χορήγησης αδειών για τα τυχερά παιχνίδια.

Κι αυτό, λένε οι κακές γλώσσες, σχετίζεται με το γεγονός ότι το κράτος έχει ήδη παραχωρήσει δια της πλαγίας (με τη δήθεν επέκταση συμφωνητικού της Ιντραλότ με τον ΟΠΑΠ) την «αδειοδότηση» της πρώτης άνευ τιμήματος και άνευ διαγωνισμού.

Απλά μέσω της συμμετοχής της στα κέρδη από νέα παιχνίδια του ΟΠΑΠ!

Οπότε οι… υπόλοιποι μπορούν να περιμένουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v