Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 11 2011

Δίας: «Έλαβε το μήνυμα» η Eurobank

Δίας: «Έλαβε το μήνυμα» η Eurobank
Μπορεί το θέμα της απορρόφησης της Δίας ΑΕΕΧ από τη Eurobank να μη συζητήθηκε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση της επενδυτικής εταιρίας (έλλειψη της ελάχιστης εκ του νόμου απαιτούμενης απαρτίας), αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους μετόχους μειοψηφίας να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τους προτεινόμενους όρους της συγχώνευσης.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους όρους ανταλλαγής (6,2 μετοχές ΔΙΑΣ για κάθε μία μετοχή ΕΥΡΩΒ) και το χθεσινό κλείσιμο της Eurobank στο ταμπλό του Χ.Α. (3,25 ευρώ), προκύπτει τρέχουσα τιμή για τους κατόχους της Δίας στο 0,54 ευρώ.

Και μπορεί η τιμή αυτή να είναι οριακά μεγαλύτερη από την τρέχουσα τιμή της Δίας (στο 0,52 ευρώ έκλεισε χθες), αλλά είναι κατά 47,5%(!) χαμηλότερη από την εσωτερική αξία του τίτλου στις 30/9/2010 (1,03 ευρώ, ίδια κεφάλαια 108,68 εκατ. για 105.371.746 μετοχές).

Μάλιστα, η εσωτερική αξία της Δίας λέγεται ότι δεν μειώθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς το management της εισηγμένης κατάφερε να (υπερ)αντισταθμίσει τις εγχώριες απώλειες από θετικές αποδόσεις που σημειώθηκαν στο εξωτερικό.

Την αντίθεσή του προς τους όρους ανταλλαγής είχε διατυπώσει με σαφήνεια προ ημερών και ο Σύνδεσμος Επενδυτών Διαδικτύου: "Αν παραμείνει αυτή η σχέση ανταλλαγής, θα πρόκειται για άλλη μία περίπτωση εκμετάλλευσης από τους μεγαλομετόχους μιας εισηγμένης εταιρίας και μάλιστα με νόμιμο μανδύα", έλεγε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Όπως πληροφορούμεθα, ωστόσο, οι διοικήσεις των εταιριών Eurobank και Δίας έχουν εξετάσει τις αντιδράσεις των επενδυτών μειοψηφίας, έχουν αντιληφθεί ότι από την ημέρα όπου ανακοινώθηκαν οι όροι της συγχώνευσης μέχρι σήμερα τα πράγματα στο Χ.Α. έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι πολύ πιθανό στην επόμενη γενική συνέλευση να "κατεβάσουν" τροποποιημένους όρους συγχώνευσης.

Πιθανότατα, μάλιστα, να μην είναι τυχαία η φράση του προέδρου της Δίας κ. Καραβία προς τους μετόχους μειοψηφίας κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση: "Η διοίκηση θα ακούσει προσεκτικά τις θέσεις σας στην επόμενη συνέλευση που θα συνέλθει για να εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα"…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v