Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2011

Επιβεβαίωση για γερμανική στάση στην κρίση χρέους

Επιβεβαίωση για γερμανική στάση στην κρίση χρέους
Για να παινέψουμε και λίγο το σπίτι μας, το euro2day ήταν το πρώτο μέσο που μετέδωσε με λεπτομέρεια και σαφήνεια τα σχέδια των Γερμανών και τους σκληρούς όρους που βάζουν προκειμένου να υπάρχει ευρωλύση-πακέτο (17/1 και 20/1) αλλά και για το τι πραγματικά συζητήθηκε στο περασμένο Eurogroup, το οποίο παρά τον βομβαρδισμό των δημοσιευμάτων δεν έλαβε καμία σχετική απόφαση.

Και αυτό γιατί τα πράγματα τώρα «ζεσταίνονται» από πλευράς διαπραγματεύσεων, με το Βερολίνο να ρίχνει ρουκέτες και επισήμως πλέον ότι μπορεί να αποδεχτεί την επιλογή χαμηλών επιτοκίων στα ήδη υπάρχοντα (Ελλάδα, Ιρλανδία) δάνεια αλλά και σε αυτά που θα ακολουθήσουν, μόνο εάν οι σκληροί του όροι για λιτότητα διαρκείας σε όλη την ευρωζώνη γίνουν αποδεκτοί.

Όσο για τη δημιουργία του Κλαμπ του Βερολίνου, στο οποίο έχουμε αναφερθεί, μαθαίνουμε ότι οι 6 χώρες που το απαρτίζουν βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία για να προσέλθουν στην επόμενη σύνοδο κορυφής με κοινή γραμμή.

Εκείνο που φέρνει σε αμηχανία τους Γερμανούς είναι η στάση της Βρετανίας, η οποία επιμένει να κρατά ερμητικά κλειστά τα χαρτιά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v