Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2011

Ο Πετζετάκις, ο στρατηγικός και οι ανακολουθίες

Ο Πετζετάκις, ο στρατηγικός και οι ανακολουθίες
Σφιχτά χρονικά όρια αποκτά πλέον η είσοδος ή μη της Javes Services ως στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Πετζετάκις.

Μετά την καταγγελία του ΜΟΔ ύψους 17,5 εκατ. ευρώ (σε αυτά πρέπει να προστεθούν και ληξιπρόθεσμοι τόκοι 3,2 εκατ. ευρώ) από την Credit Renaissance & PSAM, η Javes δεσμεύτηκε τη Δευτέρα ότι θα μεταφέρει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 25 εκατ. ευρώ στην Πετζετάκις.

Με τα παραπάνω κεφάλαια θα επαναγοραστούν οι μετατρέψιμες ομολογίες που έχουν καταγγελθεί και θα αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες του ομίλου.

Μόνο που το Χ.Α., κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανέστειλε προσωρινά και για χρονικό διάστημα έως δέκα ημερών τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Οπότε η Javes θα πρέπει λογικά μέσα στο επόμενο 10ήμερο, και όχι μέχρι το τέλος του μήνα, να έχει τελειώσει την επαναγορά.

Αλλιώς θα φανεί για μία ακόμη φορά ανακόλουθη, όπως συνέβη και με τις συνεχείς ανακοινώσεις για τα λεφτά που ήταν να μεταφέρει στην Πετζετάκις και τα οποία ανακάλυψαν εν συνεχεία ότι λόγω «τεχνικού προβλήματος» δεν μπορούν να μεταφερθούν.

Υ.Γ. Προς το παρόν, οι υπόλοιποι πιστωτές της ιστορικής βιομηχανίας κρατούν ψύχραιμη στάση απέναντι στην καταγγελία του ΜΟΔ -που έτσι κι αλλιώς έληγε- από την CR&PSAM. Όλοι, άλλωστε, ποντάρουν ότι θα μπουν τα λεφτά, αλλιώς ισχύει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v