Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 1 2011

Ταμβακάκης: Τι είπε για συγχωνεύσεις, Alpha Bank

Ταμβακάκης: Τι είπε για συγχωνεύσεις, Alpha Bank
Λακωνικός, πλην όμως μεστός, για τους λόγους που επιβάλλουν στις ελληνικές τράπεζες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους ήταν χθες, από το βήμα εκδήλωσης του ΙΣΤΑΜΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, κ. Απόστολος Ταμβακάκης.

«Η ουσία είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να παρουσιάσουν αναλυτικές εκθέσεις και να δεσμευτούν έναντι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με ποιους τρόπους θα αρχίσουν να αποπληρώνουν τη ρευστότητα που τους έχει παρασχεθεί», είπε ο κ. Ταμβακάκης.

Και σημείωσε με νόημα: «Αυτό είναι το πλαίσιο. Και είναι εδώ μπροστά μας».

Η απάντηση στον «κορσέ» της ΕΚΤ είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, είτε η ανάληψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων ώστε το τραπεζικό σύστημα να παραμείνει ισχυρή περιφερειακή δύναμη στη ΝΑ. Ευρώπη, είτε ο αφελληνισμός και η πώληση «ασημικών».

«Τα κέντρα λήψης αποφάσεων να παραμείνουν εντός συνόρων. Αποτελεί υπόθεση εθνικής σημασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταμβακάκης.

Αναφορικά δε με το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την πρόταση συγχώνευσης της ΕΤΕ προς την Alpha, η οποία απορρίφθηκε από το Δ.Σ. της, ο κ. Ταμβακάκης σημείωσε: «Οι επιθετικές ενέργειες ούτε μας ταιριάζουν ούτε αποδίδουν, γι' αυτό και τις απορρίπτουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v