Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 14 2011

H Alpha, η Μorgan Stanley και... τα σενάρια (upd)

H Alpha, η Μorgan Stanley και... τα σενάρια (upd)
Mέρες περίεργες και μέρες σεναρίων -τραπεζικών κυρίως- παραμένουν αυτές που διανύουμε, παρά το γεγονός ότι χαμήλωσαν απολύτως οι τόνοι στο σημαντικότερο deal που ακούστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Λίγες ώρες πριν, έφτασε εδώ η πληροφορία(;) - σενάριο(;) πως η Μorgan Stanley, ήδη κάτοχος μετοχών της Αlpha Bank, «ξεπέρασε» προ ελαχίστων ημερών το 5%, εξέλιξη που την υποχρεώνει να το ανακοινώσει στο χρηματιστήριο, αφού πλέον λογίζεται ως βασικός μέτοχος.

Στελέχη της αγοράς που είναι σε θέση να γνωρίζουν αναφέρουν ότι η Morgan Stanley λειτουργεί ως θεματοφύλακας. Κατέχει δηλαδή το παραπάνω ποσοστό για λογαριασμό πελατών της.

Οι οποίοι προφανώς συνεχίζουν να αγοράζουν για να υπερβεί το ποσοστό που κατέχει η αμερικανική τράπεζα το 5%.

Η πληροφορία… ηλεκτρίζει την αγορά καθώς η αμερικανική τράπεζα λειτούργησε ως σύμβουλος της Εθνικής στην πρόταση φιλικής συγχώνευσης που απηύθυνε στην Alpha.

Και είχε διοργανώσει παρουσιάσεις της Εθνικής στο Λονδίνο, μετά την κατάθεση της πρότασης, προκειμένου να εξηγηθεί στους μετόχους, μεταξύ άλλων, η στρατηγική και τα οφέλη της πρότασης.

Η (προ)διάθεση της αγοράς να δώσει άλλες διαστάσεις στην πληροφορία ότι η Morgan Stanley κατέχει άνω του 5% της Alpha εξηγεί και την άμεση αντίδραση από πλευράς της.

Με την κρίσιμη διευκρίνιση ότι η υπόθεση συγχώνευσης με την Εθνική θεωρείται για την Alpha «νεκρή» και η στάση της τράπεζας χαίρει της στήριξης μεγάλων ξένων μετόχων όπως το Κατάρ, η Fidelity και το Black Rock.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v