Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2011

M.S.-Alpha: Πότε ξεκίνησε η μοιραία σχέση

M.S.-Alpha: Πότε ξεκίνησε η μοιραία σχέση
Το θέμα που οπωσδήποτε θα απασχολήσει την αγορά τις επόμενες ημέρες είναι οι αιχμές που άφησε η Alpha Bank για τον ρόλο της Morgan Stanley.

Η αμερικανική τράπεζα ενήργησε ως σύμβουλος της ΕΤΕ στην πρόταση προς την Alpha και ταυτόχρονα κατείχε μετοχές ως θεματοφύλακας.

Υπήρξαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεγάλες αγορές μετοχών από πελάτες της και, αν ναι, προήλθαν κατόπιν κατάχρησης εσωτερικής πληροφόρησης;

Η αγορά ερμήνευσε τη χθεσινή ανακοίνωση της Alpha ως πρόθεση να δώσει στοιχεία στον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα για τυχόν κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης.

Αν η παραπάνω ερμηνεία είναι σωστή, τότε η Alpha Bank έχει στοιχεία κινήσεων, που προκύπτουν από το μετοχολόγιό της, σε ευαίσθητες ημερομηνίες. Δηλαδή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Εθνικής και Alpha.

Αν συμβεί, θα πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική ενέργεια.

Εμείς, πάντως, να θυμίσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της θέσης που εμφανίζει ως θεματοφύλακας η Morgan Stanley δημιουργήθηκε σε ανύποπτο χρόνο, όπως έχει αποκαλύψει η στήλη.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Νοέμβριο ο Χαμαιλέων είχε αποκαλύψει (Δύο σφηνάκια για Alpha που καίνε) ότι μεγάλος ξένος αντίκριζε στο ταμπλό τις πωλήσεις του ολλανδικού συνταξιοδοτικού ταμείου Stichting, που τελικώς αποεπενδύθηκε από τη μετοχή.

Οι αγορές του έβγαιναν μέσω μη τραπεζικής χρηματιστηριακής και ως θεματοφύλακα γράφαμε τότε ότι ο ξένος χρησιμοποιούσε αμερικανική τράπεζα, υπονοώντας τη Morgan Stanley.

Η ταυτότητα του αγοραστή κρατήθηκε τόσο μυστική ώστε ακόμη και σήμερα η αγορά δεν ξέρει παρά μόνο τον θεματοφύλακα. Και τότε προσπάθησαν πολλές ΑΧΕ να βρουν ποιος αγόραζε, χωρίς αποτέλεσμα. Ούτε η ΑΧΕ που είχε τον πωλητή δεν κατάφερε να μάθει.

Τέτοια μυστικότητα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v