Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2004

VIVERE: Η πτώση, τα ποσοστά και το ”πακέτο”

Κάποιοι από σας ίσως έχουν προσέξει το γεγονός ότι η μετοχή της εταιρίας Vivere (πρώην ΜΕΑΓΑ) έχει διολισθήσει στα 0,30 ευρώ, ενώ πρόσφατα έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην τιμή των 0,45 ευρώ ανά μετοχή.

Η τιμή λοιπόν της μετοχής έχει πέσει και μάλιστα πολύ, ωστόσο ένας βασικός μέτοχος, ο κ. Κωνσταντίνος Πηλαδάκης -ο οποίος επιπροσθέτως τυγχάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας- αύξησε το ποσοστό του από 33,192% σε 47,666%, ”μετά την από 14.7.2004 απόφαση του Δ.Σ. της ανωτέρω εταιρίας για την πιστοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου”.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας με ημερομηνία 16 τρέχοντος μηνός.

Εμείς δεν περιμένουμε περαιτέρω αύξηση του ποσοστού του κ. Πηλαδάκη άνω το 50%, καθώς στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να κάνει δημόσια προσφορά για το υπόλοιπο της εταιρίας.

Ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι χθες άλλαξαν χέρια σχεδόν 2,4 εκατ. μετοχές της Vivere, σε σύνολο 51 εκατ. μετοχών, ήτοι ποσοστό που φτάνει σχεδόν το 5% της εταιρίας!

Εξ αυτών, τα 2,3 εκατ. τεμάχια αφορούσαν ”πακέτο” με άγνωστο πωλητή και άγνωστο αγοραστή, το οποίο σίγουρα κάποια… ”ουρίτσα” πρέπει να έχει.

Κάτι μας λέει ότι σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v