Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2004

INTERSONIC: Πωλείται το ποσοστό στη CENTRIC

Έναn περίπου χρόνο μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της να επικεντρωθεί στο κύριο αντικείμενο δραστηριότητάς της (στο core business αγγλιστί), η Intersonic ανακοίνωσε την πρόθεση πώλησης σημαντικού ποσοστού που κατέχει στη Centric Πολυμέσα, με στόχο τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Intersonic προτίθεται να πουλήσει ποσοστό 29,48% μέσα στις επόμενες μέρες, το οποίο αντιστοιχεί σε 3.000.000 μετοχές, μέσω της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής, που σημαίνει ότι με την τρέχουσα τιμή θα βάλει στο ταμεία της ή σε αυτά των… πιστωτών της περίπου 2,67 εκατ. ευρώ.

Ο πωλητής είναι γνωστός, το τίμημα λίγο πολύ υπολογίσιμο, όπως και το αντικείμενο πώλησης, όχι όμως και ο αγοραστής.

Βέβαια σε αντίστοιχες περιπτώσεις συνήθως το προς πώληση ποσοστό κατευθύνεται στους υπόλοιπους βασικούς μετόχους.

Προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται να οδηγεί και η επισήμανση στην σχετική ανακοίνωση ότι ”η πώληση σχετίζεται με τις επενδυτικές προθέσεις άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων που ενεργούν συντονισμένα με τον πωλητή”.

Ωστόσο, ένα ακόμη ερώτημα που δημιουργείται με τη συγκεκριμένη πώληση είναι τι θα κάνει η Intersonic και με τις υπόλοιπες συμμετοχές της και κυρίως με το ποσοστό που κατέχει στην Despec Ολλανδίας, η οποία κατά την περίοδο πραγματοποίησης της εξαγοράς είχε παρουσιαστεί σαν το μεγάλο deal. Σημειώνεται ότι το ποσοστό της στην ξένη εταιρεία ξεπερνά το 25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v