Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2011

Σφηνάκια για Folli Follie και Τιτάν

Σφηνάκια για Folli Follie και Τιτάν
FOLLI FOLLIE: Θετική κρίνεται, σε γενικές γραμμές, η πρώτη αντίδραση της αγοράς στη συμφωνία της Folli Follie Group με τον κινεζικό όμιλο Fosun, για είσοδο του δεύτερου, μέσω ΑΜΚ, ύψους 84,5 εκατ. ευρώ, στο μετοχικό κεφάλαιο της εγχώριας εισηγμένης.

Στο ταμπλό υπήρξαν κάποιες μικρές πωλήσεις από ξένους, οι οποίες απορροφήθηκαν από εγχώριους κωδικούς και η τιμή της μετοχής έκλεισε στα 12,95 ευρώ, καταγράφοντας μικρή άνοδο.

Το πώς θα κινηθεί η μετοχή, από τούδε και εφεξής, μετά τον «αιφνιδιασμό» της συμφωνίας, θα κριθεί από τη στάση των ξένων θεσμικών επενδυτών.

Σημειώνεται ότι τα αμοιβαία της Fidelity κατέχουν αθροιστικά το 5,84% της F.F., ενώ μικρότερες θέσεις διατηρούν οι ING Asset Management, Invesco Asset Management, Anima SGR, Dimensional fund Advisors κ.ά.

Η ΑΤΕ κατέχει το 7,6% του μετοχικού κεφαλαίου της F.F. Group και θα πρέπει μέσα στον επόμενο έναν χρόνο να το πουλήσει, λόγω της ρευστοποίησης των μη χρηματοοικονομικών συμμετοχών και θυγατρικών που επιβάλλει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της.

ΤΙΤΑΝ: Χειρότερα των προσδοκιών της αγοράς ήταν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της τσιμεντοβιομηχανίας, εξαιτίας της χειρότερης επίδοσης της Ελλάδας.

Η πτώση της ζήτησης πάνω από 35% στην εγχώρια αγορά, σε συνδυασμό με την επίπτωση στις εξαγωγές στη Β. Αφρική από το ντόμινο πτώσης καθεστώτων και τις ταραχές που το συνόδευσαν και σε κάποιες χώρες διαρκούν ακόμη (Λιβύη), είχε ως αποτέλεσμα ο βαθμός απασχόλησης της παραγωγικής δυναμικότητας των ελληνικών μονάδων να πέσει στο 50%.

Ταυτόχρονα, στην αγορά της Αμερικής δεν διαφαίνεται φως πριν από το 2013, ενώ στη ΝΑ. Ευρώπη οι πωλήσεις αυξήθηκαν, με τα περιθώρια όμως να πιέζονται.

Επιπρόσθετα, τα αποτελέσματα της Τιτάν πιέστηκαν και από την ανατίμηση του ευρώ έναντι της αιγυπτιακής λίρας. Ανατίμηση που είχε επίπτωση 16 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα, όπως σημείωσε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη η διοίκηση του ομίλου.

Τέλος, επίπτωση υπήρξε και από την άνοδο του κόστους καυσίμων κατά 1 ευρώ ανά τόνο.

Η διοίκηση της Τιτάν προανήγγειλε αυξήσεις τιμών από τον επόμενο μήνα, ενώ δήλωσε ότι το α΄ τρίμηνο δεν είναι ενδεικτικό για τα επόμενα της τρέχουσας χρήσης.

Υ.Γ.: Η Αίγυπτος και η Τουρκία συνέχισαν την εξαιρετική πορεία τους.

Υ.Γ. ΙΙ: Η πτώση της ζήτησης τσιμέντου στην Ελλάδα έφτασε στο 38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v