Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 21 2011

H Moody΄s και το πολιτικό ρίσκο

H Moody΄s και το πολιτικό ρίσκο
Την ώρα που η Fitch ανακοίνωνε την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά τρεις βαθμίδες, σε κυβερνητικούς και τραπεζικούς τίτλους επικρατούσε αγωνία για το τι θα κάνει η Moody's.

Κλιμάκιο του ξένου οίκου αξιολόγησης βρέθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες, και είχε συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και τραπεζίτες.

Σε όλους έκανε εντύπωση ότι για πρώτη φορά το κλιμάκιο επέμεινε ιδιαίτερα στο αν η χώρα αντιμετωπίζει αυξημένο πολιτικό κίνδυνο.

Αν μετά τον κίνδυνο της επιμήκυνσης που έβαλε φαρδιά πλατιά στο τραπέζι η Fitch μπει από την Moody΄s και θέμα αυξημένου πολιτικού κινδύνου για την χώρα λόγω μη συναίνεσης στους όρους του νέου Μνημονίου, τότε το σκηνικό για την Ελλάδα θα επιδεινωθεί έτι περαιτέρω προειδοποιούν τραπεζίτες.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η Moody΄ s έθεσε χωρίς περιστροφές στην κυβέρνηση το θέμα της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος, κίνηση που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως επιπλέον μοχλός πίεσης κοντά σε αυτή που ασκούν ήδη Τρόικα και αγορές.

Η έκθεση της Moody΄ s εκτιμάται ότι θα δημοσιευθεί στις αρχές Ιουνίου και αν μέχρι τότε κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα δεν έχουν παράσχει ικανοποιητικά δείγματα προσήλωσης και συναίνεσης στο δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης μας περιμένει νέα υποβάθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v