Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2011

Σφηνάκια για Eurodrip, Ιατρικό και Μαΐλλη

Σφηνάκια για Eurodrip, Ιατρικό και Μαΐλλη
EURODRIP: Από το καλό στο καλύτερο οδεύει η εισηγμένη. Κόντρα στο ρεύμα της ελληνικής οικονομίας, πέτυχε να αυξήσει κατά 27% τις ενοποιημένες πωλήσεις της και κατά 23% τα προ φόρων κέρδη το α΄ τρίμηνο του έτους.

Επίδοση που προήλθε από την καλή πορεία των θυγατρικών της σε Τουρκία - ΗΠΑ και την αύξηση των εξαγωγών της εν Ελλάδι μητρικής.

Πλέον το 91% του τζίρου του ομίλου διενεργείται εκτός Ελλάδος.

«Αγκάθι» στον καλό ισολογισμό της ο υψηλός, συγκριτικά, δανεισμός. Ο όμιλος χρειάζεται νέα κεφάλαια και επ' αυτού ακούμε ότι υπάρχουν σκέψεις από τη μεγαλομέτοχό της, Global Finance.

Η Eurodrip αποτελεί την πιο επιτυχημένη επένδυσή της στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία και οφείλει να «κλειδώσει» την καλή της πορεία.


ΙΑΤΡΙΚΟ - ΓΑΙΑ: Ο υπουργός Υγείας δήλωσε, την περασμένη Πέμπτη, στη Βουλή ότι έχει στα χέρια του επιστολή της Ιατρικό Αθηνών, με την οποία τον ενημερώνει ότι προτίθεται να κλείσει τη Γαία.

Την εταιρία που εκμεταλλεύεται τη μαιευτική κλινική του Ερρίκος Ντυνάν και αποτελεί κατά 100% θυγατρική της Ιατρικό Αθηνών.

Παρότι η είδηση μεταδόθηκε κατευθείαν, η Ιατρικό δεν μπήκε, για άλλη μια φορά, στον κόπο να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό αν ισχύουν όσα με την κατά Λοβέρδο επιστολή δήλωσε.

Προτίθεται όντως να κλείσει τη Γαία; Και αν ναι, γιατί; Τι επίπτωση θα έχει αυτό στα αποτελέσματα και στην οικονομική θέση του ομίλου;

Ρωτάμε γιατί μέχρι το τέλος του 2010 η Ιατρικό είχε βάλει στη Γαία έναντι μελλοντικής αύξησης κεφαλαίου το ποσό των 10,3 εκατ. ευρώ. Και οι συνολικές της απαιτήσεις ανέρχονταν στα 10,5 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι και λίγα για έναν όμιλο που έχει παραβιάσει όρους δανειακής σύμβασης και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

ΜΑΪΛΛΗΣ: Σε διαδικασία πώλησης του ποσοστού που κατέχει στη Maillis Strong Strap βρίσκεται η εισηγμένη, όπως προκύπτει από τις σημειώσεις των λογιστικών καταστάσεων.

Η Maillis Strong Strap δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής πλαστικής ταινίας περίδεσης και αποτελεί μικτή εταιρία, στην οποία ο εγχώριος όμιλος συμμετέχει με 50%.

Άλλη μία αποχώρηση από μια δραστηριότητα που παρότι διαφημίστηκε πολύ το 2007, δεν απέφερε τίποτε αξιοσημείωτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v