Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2011

Τα reverse split και ο φόβος της... πτώσης

Τα reverse split και ο φόβος της... πτώσης
Οι μικροεπενδυτές δεν βλέπουν καθόλου με καλό μάτι τις κινήσεις ορισμένων εταιριών να προχωρήσουν σε reverse split, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις όπου έλαβε χώρα κάτι τέτοιο ακολούθησε κατακόρυφη πτώση στην τιμή των μετοχών (Alapis, ΑΕΓΕΚ κ.ά.).

Παρ’ όλα αυτά, οι διοικήσεις αρκετών επιχειρήσεων φαίνεται πως θα ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη πρακτική.

Στη Σφακιανάκης, για παράδειγμα (αποφάσισε σχετικά η γενική συνέλευση), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, κ. Σταύρος Τάκη, δήλωσε: «Είμαστε εταιρία που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε αρνητική δημοσιότητα με την ένταξη της μετοχής στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών και μάλιστα χωρίς λόγο».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Τάκη, ο νέος αριθμός των τίτλων βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην τρέχουσα χρηματιστηριακή πραγματικότητα.

Κατανοητές επίσης είναι οι κινήσεις των εταιριών Έδραση και Εικόνα Ήχος να προχωρήσουν σε reverse split, αφού, εκτός των άλλων, οι τρέχουσες τιμές των μετοχών τους βρίσκονται μόλις στα 4 ευρωλεπτά και δεν μπορούν ούτε να ανέβουν αλλά ούτε και να κατέβουν (ακόμα και η οριακή μεταβολή του 1 λεπτού υπερβαίνει το ανώτατο όριο ημερήσιας μεταβολής στο ταμπλό του Χ.Α.)!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v