Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2011

ΜΜΕ: Τα σενάρια, ο φόβος λουκέτου και οι τράπεζες

ΜΜΕ: Τα σενάρια, ο φόβος λουκέτου και οι τράπεζες
Στα βαθύ μαύρο ο κλάδος των ΜΜΕ, όμως, παρά τα όσα κατά καιρούς φημολογούνται, σημαντική κίνηση (μεγάλο deal ή μεγάλο… λουκέτο) δεν είδαμε ακόμα.

Όπως φαίνεται, οι εταιρίες πατάνε στην αδυναμία των τραπεζών για άμεσες και δραστικές λύσεις και προσπαθούν να κρατήσουν ό,τι μπορούν, για να διαπραγματευτούν αργότερα από καλύτερη (δηλαδή λιγότερο άσχημη) θέση.

Έτσι, εν αντιθέσει με τα ευρέως κυκλοφορούντα, το deal μεταξύ του εισηγμένου και του τέως εισηγμένου εκδότη (στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο Χαμαιλέων) έχει παγώσει προς ώρας.

Διότι, παρά το καλό και φιλικό κλίμα (υπάρχει άλλωστε συνεργασία που τρέχει στα Βαλκάνια), το «νουμεράκι» στο οποίο αποτίμησε ο δεύτερος την εταιρία του έστειλε τον πρώτο… αδιάβαστο: ούτε λίγο ούτε πολύ, η εταιρία κοστολογήθηκε περισσότερο από τη χρηματιστηριακή αξία ΟΛΟΥ του κλάδου εκδόσεων στο Χ.Α. (για να βοηθήσουμε, στις 20/6, ΔΟΛ, Καθημερινή, Αττικές Εκδόσεις, Τεχνικές Εκδόσεις, Ναυτεμπορική, Τεγόπουλος και Λιβάνης «κόστιζαν» πακέτο περί τα 102 εκατ. ευρώ).

Οπότε ο πρώτος ευχήθηκε «καλό καλοκαίρι» (και, μέσα του, να βρει ο δεύτερος στις διακοπές του… δροσερά νερά) και απήλθε (μέχρι νεωτέρας) κι ο δεύτερος εύχεται να του βγει αποδοτικός ο χρόνος που αγόρασε…

Σε άλλον, πάλι, μεγάλο (και βαρυφορτωμένο με υποχρεώσεις) εκδοτικό οργανισμό, τα σχέδια πάνε κι έρχονται. Έτσι, μετά τις πωλήσεις εντύπων, συμμετοχών και sites, το νέο σενάριο λέει ότι θα γίνουν προσλήψεις… πλοίων.

Καθότι ο εφοπλιστής εταίρος πολύ έχει ζηλέψει -λέγεται- το (προ δεκαετίας, σημειωτέον) εγχείρημα της Καθημερινής να στεγάσει πλοία στην εκδοτική της ομπρέλα και σκέφτεται να κάνει το ίδιο. Αν μη τι άλλο, αυξάνοντας τα πάγια της εταιρίας θα μπορέσει να διαπραγματευτεί νέο δανεισμό…

Υ.Γ. Για τις τράπεζες, τα είπαμε: μέχρι να λυθεί το δικό τους μεγάλο θέμα (ομόλογα, χρηματοδότηση κ.λπ.) δεν ρισκάρουν να μείνουν με κανέναν «μουντζούρη» στα χέρια.

Οπότε αναγκαστικά περιμένουν, πιέζουν διακριτικά και προσπαθούν να πείσουν ότι δεν ισχύει η φράση «μαζί τα εκδώσαμε»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v