Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2011

ΟΤΕ: Ιστορίες… συνδικαλιστικής τρέλας!

ΟΤΕ: Ιστορίες… συνδικαλιστικής τρέλας!
Θα έχετε πιθανότατα ακούσει πολλές φορές από τις οθόνες των τηλεοράσεών σας διάφορους συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι «οι εργαζόμενοι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων», ότι «δεν είναι αντίθετοι σε καλοπροαίρετο διάλογο με την εργοδοσία» και άλλα παρόμοια.

Και σε αρκετές περιπτώσεις έτσι έχουν τα πράγματα.

Στην περίπτωση του ΟΤΕ, ωστόσο, φαίνεται να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο ΟΤΕ βλέπει κατά τα τελευταία χρόνια συνεχώς τα κέρδη του να μειώνονται. Και φυσικά αυτό δεν οφείλεται μόνο στον ανταγωνισμό, αλλά και στους περιορισμούς που του επιβάλλει η ΕΕΤΤ με αποτέλεσμα την απώλεια πελατών.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το κόστος προσωπικού είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με αυτά των άλλων χωρών, η διοίκηση του ΟΤΕ προσπάθησε να περιορίσει το σχετικό κόστος.

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό είναι ίσως οι μόνοι που δεν έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις δεν μπορούν να γίνουν, επειδή βάσει νόμου έχουν την προστασία της εργασίας που ισχύει στον άμεσο δημόσιο τομέα.

Αλλά ούτε και μειώσεις μισθών και δώρων που έχουν επιβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους δεν έχουν γίνει, γιατί ο ΟΤΕ συγκαταλέγεται στον… ιδιωτικό τομέα!

Φυσικά, μη νομίζετε πως οι συνδικαλιστές νιώθουν ευγνώμονες γι' αυτό.

Αντίθετα, διαμαρτύρονται εντόνως γιατί η διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε να προβεί σε δύο… παντελώς αχαρακτήριστες ενέργειες:

Πρώτον, να εφαρμόσει το ωράριο των 40 ωρών, που άλλωστε ήδη ισχύει στον δημόσιο τομέα. Τόλμησε, δηλαδή, να ζητήσει να εργάζονται οι υπάλληλοι του Οργανισμού τόσες ώρες όσες οι συνάδελφοί τους στον στενό δημόσιο τομέα…

Και δεύτερον -άκου θράσος!- να κόψει στους εργαζομένους που έκαναν χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου το υπερωριακό επίδομα… για το ζέσταμα του αυτοκινήτου!

Βέβαια, μη νομίζετε πως οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ έμειναν μόνο στα λόγια!

Ως γνήσιοι αγωνιστές (αλήθεια, θυμόσαστε και κάποιους παλαιότερους συνδικαλιστές του Οργανισμού που πέρασαν στη συνέχεια από το ελληνικό κοινοβούλιο;) απέστειλαν και εξώδικο προς τη διοίκηση του Οργανισμού, απειλώντας με μηνύσεις για παράνομη αύξηση ωραρίου και για κατάργηση υπερωριακής απασχόλησης στους οδηγούς!

Κύριοι, ο… αγώνας τώρα δικαιώνεται!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v